Королівський картопляний салат

Королівський картопляний салат - відмінний рецепт Картопляний салат

Всі ми любимо картоплю, це не секрет. Але багато хто з нас готують тільки пару-трійку страв з неї. Я запропоную вам сьогодні для різноманітності ще два види салату з картоплі з оригінальними заправками.

Ось два рецепта, як приготувати королівський картопляний салат. Обидва готуються швидко і виходять смачними і досить ситними.

Перший: з беконом і запеченою картоплею, з цибульно-гірчичною заправкою. Другий: з яйцями, зеленим горошком і каррі, заправка – на основі натурального йогурту. Зазначу також, що ці заправки без майонезу.

Інгредієнти:

  • Картопля червона – 1 кілограм
  • Бекон – 3 скибочки
  • Цибуля червона – 2 штуки
  • Лимонний сік – 2 ст. ложки
  • Вода – 2 ст. ложки
  • Гірчиця цільнозернова – 1 чайна ложка
  • Цукор – 1 чайна ложка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кріп – 1 пучок

Інгредієнти сля салату з каррі:

  • Картопля – 1 кілограм
  • Йогурт – 2 ст. ложки
  • Лимонний сік – 1 ст. ложка
  • Каррі – 1 чайна ложка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кінза – 1 ст. ложка (рубана)
  • Цибуля – 1 штука
  • Зелений горошок – 4 ст. ложки
  • Яйця – 2 штуки
  • Ізюм – 1 ст. ложка
  • Паприка мелена – 1 чайна ложка
  • Цибуля зелена – за смаком (для подачі)

Як приготувати “Королівський картопляний салат”

Духовку розігрійте до 190 ° C. Підготуйте необхідні продукти для першого салату з беконом. Картоплю ретельно вимийте, цибулю очистіть. Картопля наріжте на кубики, посоліть, поперчіть, викладіть на деко і запікайте в розігрітій духовці протягом 35 хвилин.

Бекон обсмажте на гарячій сковороді, викладіть на тарілку, остудіть і дрібно наріжте.

Цибулю наріжте дрібними кубиками і пасеруйте до прозорості на витопленому жирі. Лимонний сік, воду, гірчицю, цукор змішайте, додайте до цибулі, готуйте протягом 5 хвилин до загустіння.

Залийте заправкою картоплю, додайте подрібнений кріп, бекон і перемішайте, дайте настоятися хвилин 15.

Королівський картопляний салат

Для салату з каррі: картоплю помийте, почистіть, наріжте кубиками, відваріть протягом 20 хвилин, злийте відвар. Яйця відваріть круто. Цибулю очистіть. Ізюм замочіть в кип’ятку на 15 хвилин, відкиньте на сито.

Для заправки змішайте лимонний сік, йогурт, цукор, каррі, сіль, перець, подрібнену кінзу. Відварені яйця остудіть, очистіть і наріжте дрібними кубиками.

Змішайте всі інгредієнти для салату, посипте каррі, подавайте до столу. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар