Простий і смачний домашній торт

Рецепти тортів

Торт дивовижний, дуже ніжний. З простим і смачним кремом. Рецепт легкий для повторення. Нічого складного, впорається будь-яка господиня.

Складові

Для тіста

  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 180 г
  • Ванілін – 1/2 ч. ложки
  • Молоко – 150 мл
  • Соняшникова олія – 150 мл
  • Борошно пшеничне – 180 г
  • Какао-порошок – 2 ст. ложки
  • Розпушувач – 1 ч. ложка
  • Сода – 1/2 ч. ложки

Для крему

  • Сметана 30% – 600 г
  • Цукор – 180 г

Для начинки

  • Банан – 1-2 шт.

Для прикраси

  • Темний шоколад – 70 г

Домашній торт: процес приготування

Відокремлюємо яєчні білки від жовтків. У жовтки додаємо цукор, ванілін і дрібку солі.

Вінчиком збиваємо до густої піни (приблизно, 6-7 хвилин).

До збитих білків додаємо жовтки і вливаємо молоко. Потім, додаємо соняшникову олію.

Продовжуємо перемішувати вінчиком, до однорідної маси.

В окремій ємності змішуємо борошно, какао-порошок, розпушувач і соду.

Борошняну суміш просіюємо в основну масу.

Перемішуємо до однорідного стану. Тісто готове. Тісто має вийти рідким.

Форму для випічки (у мене роз’ємна, діаметром 23 см) змащуємо шматочком вершкового масла. Вливаємо рідке тісто у форму.

Розігріваємо духовку до 180 ° C і випікаємо бісквіт 30 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Приготуємо крем. Сметану (використовуємо жирну) злегка перемішуємо вінчиком.

Всипаємо цукор і перемішуємо до розчинення.

Готовий бісквіт виймаємо з духовки і даємо повністю охолонути.

Проводимо ножем між бісквітом і стінками форми для випічки, звільняємо бісквіт від форми.

Бісквіт розрізаємо на три рівні частини, формуючи коржі для торта.

Збираємо торт. На корж рівномірно наносимо шар сметанного крему.

Банан нарізаємо на тонкі, круглі пластини і рівномірним шаром викладаємо на крем.

Шар з банана намазуємо кремом. Накриваємо другим коржем і теж потрібно нанести шар крему, кладемо бананову начинку і змащуємо кремом.

Ставимо останній корж і змащуємо боки і верх торта сметанним кремом.

Темний шоколад натираємо на дрібній тертці і цієї крихтою прикрашаємо торт.

Відправляємо торт в холодильник на одну годину.

Після, пригощаємо рідних і близьких. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар