Простого, але дуже смачний торт «Трухлявий пень»

Торт «Трухлявий пень» - рецепт приготування Рецепти тортів

Торт виходить дивовижно смачним, легким і в міру солодким. Готується просто без якихось проблем. Крем теж простенький – сметанний. Однак торт – справжня смакота, перед якою неможливо встояти! Пальчики оближеш!

Вам потрібно взяти такі продукти для тіста:

  • Цукор – один стакан;
  • Кефір – один стакан;
  • Яйця курячі – дві штуки;
  • Варення будь-яке – один стакан;
  • Маргарин – 5 г;
  • Борошно – 1,5-2 склянки;
  • Сода – дві ч. л.

Вам потрібно взяти такі продукти для крему:

  • Цукор – чверть склянки;
  • Сметана – півлітра.

Покроковий процес приготування торта з назвою «Трухлявий пень»

Спочатку збиваємо яйця разом з цукром, використовуючи віночок. Додаємо варення і розмішуємо.

У кефір всипаємо соду, борошно і розмішуємо. Додаємо суміш в яєчну масу.

Мішаємо тісто, яке повинно вийти рідкуватим. Тобто має стікати з ложки.

Тісто виливаємо на деко, яке перед цим необхідно змастити маргарином. Можете розділити тісто на дві половини і спекти два коржі. Залежить від вашого дека.

Розміщуємо деко з тістом в духовку на 25 хвилин. Готуємо корж при 180 °.

Розрізаємо коржі або один корж так, щоб всього вийшло чотири коржа. За бажанням коржі можна просочити сиропом або водою змішаною з варенням.

Сметанний крем готуємо так: в сметану всипаємо цукор, розмішуємо і збиваємо за допомогою міксера. Цукор повинен повністю розчинитися в сметані. В результаті крем виходить повітряним і пористим. Змащуємо ним коржі.

Тортик прикрашаємо на свій розсуд.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар