Дуже смачний торт з ароматом пломбіру і полуниці. Чудово підходить для будь-якого чаювання і святкового застілля.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця і жовтки по 2 шт;
- цукор – 70 г;
- ванілін за смаком;
- сіль – дрібка;
- борошно – 70 г.
Для сметанного шару необхідно:
- сметана жирна – 450 г;
- білки – 2 шт;
- сіль – дрібка;
- крохмаль кукурудзяний – 30 г;
- цукор – 90 г;
- ванілін за смаком.
Для ягідної заливки:
- полуниця свіжа або заморожена – 200 г;
- цукор – 25 г;
- вода 30 г;
- желатин – 4 г.
- Для прикраси потрібна свіжа полуниця, 200 г.
Процес приготування торта «Червона шапочка»
Всі продукти для бісквіта повинні бути кімнатою температури.
Збиваємо яйця з жовтками, цукром, ваніліном до смаку і сіллю до пишної і густої маси.
Борошно просіваємо і частинами всипаємо в масу, перемішуємо акуратно лопаткою до однорідності від низу до верху.
Викладаємо тісто у форму, застелену пергаментом, розрівнюємо.
Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо близько 10 хвилин. Охолоджуємо.
Вирізаємо з бісквіту круг з діаметром вашого рознімного кільця і смужки, якими ви будете виставляти бортики всередині форми.
Корж кладемо в кільце робимо зі смужок бортики. Збиваємо крохмаль зі сметаною і ваніліном.
Окремо збиваємо білки з сіллю до стійкої і пишної піни, частинами додаємо цукор і збиваємо до стійкої маси.
Змішуємо сметанним масу і білкову, виливаємо на бісквіт і накриваємо форму фольгою.
Випікаємо при 140 градусах близько 1 години, відкриваємо дверцята і залишаємо так остигати 30 хвилин. Охолоджуємо, накриваємо плівкою і ставимо на ніч у холодильник.
Для прикраси заливаємо желатин водою на 10 хвилин.
Полуницю подрібнюємо блендером, змішуємо з цукром і ставимо на плиту. Коли закипить, варимо 1 хвилину і знімаємо з вогню, змішуємо з желатином і охолоджуємо.
Ягоди ріжемо на дольки і викладаємо на торт, заливаємо полуничним желатином і ставимо в холодильник на кілька годин.