Полуничний торт «Червона шапочка». Ніжний, повітряний, зі смаком пломбіру

Полуничний торт «Червона шапочка» - рецепт приготування Рецепти тортів

Дуже смачний торт з ароматом пломбіру і полуниці. Чудово підходить для будь-якого чаювання і святкового застілля.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця і жовтки по 2 шт;
  • цукор – 70 г;
  • ванілін за смаком;
  • сіль – дрібка;
  • борошно – 70 г.

Для сметанного шару необхідно:

  • сметана жирна – 450 г;
  • білки – 2 шт;
  • сіль – дрібка;
  • крохмаль кукурудзяний – 30 г;
  • цукор – 90 г;
  • ванілін за смаком.

Для ягідної заливки:

  • полуниця свіжа або заморожена – 200 г;
  • цукор – 25 г;
  • вода  30 г;
  • желатин – 4 г.
  • Для прикраси потрібна свіжа полуниця, 200 г.

Процес приготування торта «Червона шапочка»

Всі продукти для бісквіта повинні бути кімнатою температури.

Збиваємо яйця з жовтками, цукром, ваніліном до смаку і сіллю до пишної і густої маси.

Борошно просіваємо і частинами всипаємо в масу, перемішуємо акуратно лопаткою до однорідності від низу до верху.

Викладаємо тісто у форму, застелену пергаментом, розрівнюємо.

Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо близько 10 хвилин. Охолоджуємо.

Вирізаємо з бісквіту круг з діаметром вашого рознімного кільця і смужки, якими ви будете виставляти бортики всередині форми.

Корж кладемо в кільце робимо зі смужок бортики. Збиваємо крохмаль зі сметаною і ваніліном.

Окремо збиваємо білки з сіллю до стійкої і пишної піни, частинами додаємо цукор і збиваємо до стійкої маси.

Змішуємо сметанним масу і білкову, виливаємо на бісквіт і накриваємо форму фольгою.

Випікаємо при 140 градусах близько 1 години, відкриваємо дверцята і залишаємо так остигати 30 хвилин. Охолоджуємо, накриваємо плівкою і ставимо на ніч у холодильник.

Для прикраси заливаємо желатин водою на 10 хвилин.

Полуницю подрібнюємо блендером, змішуємо з цукром і ставимо на плиту. Коли закипить, варимо 1 хвилину і знімаємо з вогню, змішуємо з желатином і охолоджуємо.

Ягоди ріжемо на дольки і викладаємо на торт, заливаємо полуничним желатином і ставимо в холодильник на кілька годин.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар