Пісний торт з кремом, приготований з найбільш бюджетних продуктів, виходить неймовірно смачним. Не повірите, але в піст – це не тільки корисна, але і неймовірно смачна випічка.
Склад продуктів
- 250 мілілітрів соку апельсина + манго (або будь-якого іншого соку, на ваш смак);
- 300 грам пшеничного борошна;
- 2,5 чайних ложки розпушувача;
- 100 мілілітрів рафінованої соняшникової олії;
- третина чайної ложки солі;
- 120-150 грам цукрового піску (залежить від соку).
Для крему
- 500 мілілітрів соку апельсина, манго або будь-якого іншого;
- 100 грам цукрового піску;
- 20 грам картопляного крохмалю (або 30 грам кукурудзяного крохмалю);
- 35 грам манної крупи;
- дві столові ложки рослинної олії (або 30 грам кокосової олії);
- дрібка солі.
Пісний торт з кремом: покроковий процес приготування
Спочатку зробимо тісто для бісквіта. У глибоку миску виливаємо фруктовий сік: у мене сік апельсина і манго. Ви можете взяти будь-який інший сік, але треба, щоб він був свіжовичавленим або високої якості магазинний.
Додаємо в нього сіль і цукровий пісок, перемішуємо вінчиком до тих пір, поки сухі складові не розчиняться.
Потім вливаємо в миску з соком рафіновану соняшникову олію, перемішуємо.
Пшеничне борошно змішуємо з розпушувачем, просіваємо її через сито відразу в миску. Віночком замішуємо тісто. Можете скористатися і міксером, і кухонним комбайном.
Дно форми для випічки застеляємо пергаментним папером, а борта змащуємо рослинною олією і посипаємо борошном.
Виливаємо в форму тісто, відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 23-25 хвилин. Готовність, як завжди, перевіряємо дерев’яною шпажкою.
Решітку змащуємо рослинною олією і перевертаємо на неї спечений бісквіт.
Знімаємо з нього папір, залишаємо на решітці до повного охолодження.
Самі в цей час приготуємо пісну крем.
У каструлю виливаємо будь-який сік, додаємо кілька кристаликів солі і цукровий пісок за смаком.
Каструлю з соком ставимо на плиту. Як тільки він почне закипати, тонкою цівкою всипаємо манну крупу, постійно перемішуючи віночком, щоб не було грудочок.
Як тільки сік закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо протягом п’яти хвилин. В цей час сік повинен бути схожий на густий кисіль.
У миску з крохмалем наливаємо холодну воду, перемішуємо.
Вливаємо тонкою цівкою крохмаль в густий сік, постійно помішуючи віночком.
Потім додаємо рослинну олію, перемішуємо і доводимо до кипіння. Відразу виключаємо вогонь.
Прибираємо крем в сторону до повного охолодження, а потім збиваємо міксером до однорідності.
У остиглого бісквіта зрізаємо верхівку (вона нам знадобиться для посипання торта), а решту розрізаємо вздовж навпіл.
На плоску тарілку кладемо перший корж, просочуємо його соком, а потім змащуємо половиною крему.
Накриваємо другим коржем, просочуємо його і покриваємо кремом.
Верхівку бісквіта подрібнюємо будь-яким зручним способом, а потім посипаємо торт.
Пісний торт з кремом прибираємо мінімум на 30 хвилин в холодильник, а потім подаємо на стіл.