Паста з болгарського перцю, смачна як ікра. Універсальна приправа до всіх страв на зиму

Консервація

Густа, ароматна, пікантна і дуже смачна паста – соус, прекрасно підходить до будь-якої страви. Я додаю її і в борщі, в овочеве рагу, подаю як соус до м’яса і риби.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • болгарський перець – 2 кг;
  • хмелі-сунелі і сухий базилік – по 0.5 ч.л;
  • сіль – 2 ч.л;
  • перець чорний – 0.5 ч.л;
  • перець гострий – 1 ч.л.

Процес приготування пасти з болгарського перцю

Перець промиваємо і просушуємо паперовими рушниками.

Викладаємо перець на деко, застелене пергаментом.

Духовку розігріваємо до 250 градусів і запікаємо перець 20 – 30 хвилин.

За цей час необхідно перець перевернути кілька разів, щоб він запікався рівномірно.

Виймаємо з духовки і укладаємо перець в пакет, зав’язуємо і залишаємо на 5 хвилин.

Це необхідно зробити для того, щоб шкірка з перцю легко відходила.

Знімаємо шкірку, прибираємо плодоніжки і насіння.

Шматочки перцю перебиваємо занурювальним блендером.

Додаємо в пасту всі приправи, сіль, варимо після закипання 10 хвилин.

Пробуємо на сіль і приправи, якщо щось мало, додаємо ще й варимо на невеликому вогні 25 хвилин.

Якщо ви будете їсти пасту, тоді просто виливаємо в баночку і залишаємо охолонути, потім закриваємо кришкою і ставимо в холодильник.

Якщо ви консервуєте, тоді розливаємо по банках, закручуємо кришками, перевертаємо і залишаємо охолоджуватися.

Зберігаємо в підвалі або в коморі. Не забувайте, що використовуємо стерилізовані банки і кришки.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар