Ніжний тортик без борошна

Торт без борошна - детальний рецепт Рецепти тортів

Цей торт без грама муки. Дуже ніжний, смачний і повітряний. Простота приготування Вас приємно здивує.

Склад

Корж

  • шоколад гіркий – 120 г
  • цукор – 70 г
  • яйця – 6 шт.

Крем

  • цукрова пудра – 50 г
  • вершки 33% – 500 мл
  • шоколадна стружка для прикраси.

Спосіб приготування

Приготуємо тісто. Для цього знадобиться шоколад.

У мене гіркий шоколад, але ви можете використовувати будь-який.

Шоколадну плитку зламала на шматочки і розтопила.

Яйця розділяю на білки і жовтки. Їх я буду збивати окремо.

До жовтків додаю половину цукру і збиваю.

Потім, до жовтків додаю розтоплений шоколад і продовжую збивати.

Далі, білки солю і збиваю до густої, стійкої піни. У білки поступово додаю залишок цукру.

У кілька прийомів, з’єдную білки з шоколадною масою.

Роблю це максимально акуратно, щоб білки занадто не опали і тісто залишилося пишним.

Деко застеляю папером для випічки і викладаю масу для коржа на папір.

Духовку розігріваю до 180 ° C і випікаю корж 15 хвилин.

Після духовки залишаю корж, щоб трохи охолов і акуратно знімаю пергаментний папір.

Потім розрізаю корж на 4 рівні частини.

Готую крем. Крем у мене вершковий.

Збиваю охолоджені вершки до збільшення об’єму в два рази.

Далі додаю цукрову пудру і збиваю до стійкої піни.

Збираю торт. Коржі промазують кремом. Бока промащувати не буду, тільки верх.

Відправляю торт в холодильник на годину.

Після, прикрашаю торт зверху шоколадною стружкою. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар