Ніжний і вершковий: домашній торт «Мрія»

Рецепти тортів

Якщо ви шукаєте рецепт простого, але дуже ароматного шоколадного торта з ніжним вершковим кремом, раджу спробувати мій варіант. Він виходить в міру солодким, м’яким, вологим, красивим.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • цукор, 150 г;
  • яйця, 2 шт;
  • борошно, 140 г;
  • какао, 50 г;
  • молоко і кип’яток по 110 мл;
  • олія соняшникова, 55 мл;
  • сода, 1 ч.л;
  • оцет для гасіння;
  • сіль дрібка.

Для приготування крему необхідно:

  • вершки жирні, 400 г;
  • вершковий сир або сирний крем, 400 г;
  • пудра цукрова, 120 г.

Для приготування полуничного пюре потрібно:

  • полуниця, 600 г;
  • цукор, 100 г.

Як приготувати торт «Мрія»

Борошно з какао і содою просіюємо і всипаємо сіль, цукор, перемішуємо.

Додаємо яйця і молоко, олію і збиваємо міксером до однорідності.

Вливаємо кип’яток і перемішуємо міксером. Вливаємо оцет і перемішуємо.

Форму змащуємо маслом і виливаємо тісто.

Випікаємо 30 хвилин при 180 градусах, готовність перевіряємо шкажкой. Бісквіт ріжемо на 2 коржа і відрізаємо верх.

Полуницю змішуємо з цукром і перебиваємо занурювальним блендером. Якщо хочете, можна перетерти через сито, щоб прибрати кісточки.

Доводимо до кипіння і варимо кілька хвилин, охолоджуємо.

Вершки змішуємо з пудрою і збиваємо до пишності.

Додаємо м’який сир або сир домашній і вимішуємо, вливаємо полуничне пюре більшу частину.

Коржі змащуємо полуничним пюре і змащуємо кремом, накриваємо другим коржем і кремом. Верх змащуємо кремом.

Формувати торт можна в формі, так буде акуратніше.

Відправляємо торт на кілька годин в холодильник.

Обмащуємо боки кремом або варенням, обсипаємо крихтою з обрізків бісквіта, поливаємо шоколадом або прикрашаємо на свій смак.

Торт виходить з відмінно збалансованим смаком, він не нудотно солодкий, з легкою і приємною полуничною кислинкою.

Ніжний і вершковий: домашній торт «Мрія»

Ягоди можна брати свіжі або заморожені, будь-які, замінюються будь-яким варенням.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар