Ніжний і пишний кекс

Ніжний і пишний кекс - вдалий рецепт випічки Кекси

Простий і легкий рецепт смачної випічки. Мої ласуни, просто обожнюють цей кекс. Кекс я випікала в спеціальній формі, яка нагадує кільце. Але, можна використовувати будь-яку форму, яка є під рукою.

Складові

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 250 г
  • Молоко – 100 мл
  • Цукор – 200 г
  • Масло вершкове – 100 г
  • Розпушувач – 10 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Цедра одного лимона

Для глазурі:

  • Лимонний сік – 1 ст. ложка
  • Цукрова пудра – 4 ст. ложки

Для посипання:

  • Смажений арахіс

Процес приготування кексу

Спочатку натираємо цедру одного лимона на дрібній тертці. Намагайтеся натерти тільки жовтий прошарок, білий віддасть випічці гіркоту.

У глибоку миску кладемо розм’якшене вершкове масло. Додаємо цукор і збиваємо міксером, приблизно одну хвилину.

Потім, по одному вбиваємо в масу яйця і продовжуємо збивати. Збиваємо всю масу до пишності.

Додаємо цедру лимона і перемішуємо. Змішуємо розпушувач з борошном. Борошняну суміш додаємо частинами в яєчну масу.

Замішуємо тісто, в процесі додаючи тепле молоко. Тісто виходить, як густа сметана.

Форму змащуємо маслом і посипаємо борошном.

Форма у мене алюмінієва, у вигляді кільця, діаметром 26 см. Ви можете використовувати будь-яку, свою форму.

Вливаємо тісто в форму, розрівнюємо. Злегка постукайте формою об стіл, щоб видалити повітряні бульбашки.

Розігріваємо заздалегідь духовку до 180 ° C. Випікаємо кекс 30-35 хвилин, до готовності.

Готовність можна перевірити за допомогою дерев’яної шпажки.

Після, залишаємо кекс у формі для охолодження.

Поки кекс остигає, приготуємо глазур. Для цього, в цукрову пудру вливаємо сік лимона.

Перемішуємо, поки цукрова пудра не розчиниться повністю. Прикрашаємо глазур’ю кекс (я використовувала для цього кондитерський мішок).

За бажанням, посипаємо кекс смаженим, посіченим арахісом. Кекс вийшов дуже смачним, ніжним і пишним. Всім смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар