Пишний домашній кекс до чаю: готую так часто

Кекси

Кекс виходить класичним, м’яким, із пружною консистенцією, яскравим ароматом. Залишається свіжим довго, при нарізці не розсипається.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • яйця, 3 шт.;
  • цукор, 130 г;
  • цедра апельсина, 120 г;
  • розпушувач, 1 ч. л;
  • борошно, 65 г;
  • кокосова стружка, 30 г;
  • сметана жирна, 200 г;
  • масло вершкове, 60 г;
  • сік апельсиновий, 3 ст.л;
  • олія соняшникова, 30 мл.
  • Макові зерна

Процес приготування кексу

Розм’якшене вершкове масло змішуємо з олією, всипаємо цукор і перебиваємо міксером масу до повної однорідності.

Додаємо по одному яйцю та перебиваємо міксером.

Всипаємо цедру та вливаємо сік апельсина, всипаємо стружку кокоса.

Додаємо сметану і добре вимішуємо.

Борошно просіюємо і з’єднуємо з розпушувачем, вводимо частинами в масу і вимішуємо.

Форму для кексу застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.

Запікаємо при 180 градусах 1 годину, але готовність перевіряйте шпажкою.

Пишний домашній кекс до чаю: готую так часто

Кекс м’який, ароматний, такий чудово підходить до свят, наповнює будинок улюбленим з дитинства смаком цитрусу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар