Кекс виходить класичним, м’яким, із пружною консистенцією, яскравим ароматом. Залишається свіжим довго, при нарізці не розсипається.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- яйця, 3 шт.;
- цукор, 130 г;
- цедра апельсина, 120 г;
- розпушувач, 1 ч. л;
- борошно, 65 г;
- кокосова стружка, 30 г;
- сметана жирна, 200 г;
- масло вершкове, 60 г;
- сік апельсиновий, 3 ст.л;
- олія соняшникова, 30 мл.
- Макові зерна
Процес приготування кексу
Розм’якшене вершкове масло змішуємо з олією, всипаємо цукор і перебиваємо міксером масу до повної однорідності.
Додаємо по одному яйцю та перебиваємо міксером.
Всипаємо цедру та вливаємо сік апельсина, всипаємо стружку кокоса.
Додаємо сметану і добре вимішуємо.
Борошно просіюємо і з’єднуємо з розпушувачем, вводимо частинами в масу і вимішуємо.
Форму для кексу застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.
Запікаємо при 180 градусах 1 годину, але готовність перевіряйте шпажкою.
Кекс м’який, ароматний, такий чудово підходить до свят, наповнює будинок улюбленим з дитинства смаком цитрусу.