Ніжне як пух тісто для вареників на пару

Тісто для вареників на пару, рецепт приготування Тісто

Тісто вийде дуже повітряним і ніжним. Не переживайте щодо дріжджів, їх не буде чутно. Зате вареники виходять дуже пишними. Вареники з такого тіста точно сподобаються всім вашим рідним, і ви їх приготуєте ще не раз.

Щоб приготувати тісто знадобляться такі продукти:

  • приблизно 1000 г борошна;
  • 50 г пресованих дріжджів;
  • 1 куряче яйце;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 щіпка солі;
  • 500 мл кефіру.

Як приготувати ніжне як пух тісто для вареників

Кефір повинен бути теплим, тому трошки його підігрійте.

Дріжджі викладіть в глибокий посуд, всипте цукор і розімніть за допомогою виделки.

Далі додайте яйце і ретельно перетріть. Після додайте кефір і гарненько розмішайте.

Трошки присоліть суміш. Це обов’язково!

Порційно всипте борошно і вимішуйте тісто після кожного додавання. Дивіться на його щільність. Від цього буде залежати кількість борошна. Тісто не повинно вийти дуже щільним, зате має бути пишним. Дайте тісту піднятися.

Наповніть вареники улюбленої начинкою і готуйте приблизно сім хвилин на пару.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар