Неймовірний торт «Сонячна хуртовина». Нескладний торт на будь-яке свято

Рецепти тортів

Неймовірно красивий і смачний торт «Сонячна Хуртовина», напевно, здивує ваших гостей. Він ніжний, легкий, в міру солодкий та ще й готується не складно. У цьому торті ви знайдете дуже ніжне поєднання муссового сирного крему і абрикосового пюре з легкою кислинкою.

Якщо ви шукали рецепт нескладного смачного і красивого торта, то ви його знайшли! Обов’язково приготуйте такий муссовий торт і здивуєте всіх!

Складові:

Бісквіт

  • яйця – 2 шт.
  • борошно – 50 г
  • цукор – 40 г
  • сіль – дрібка

Крем

  • абрикоси консервовані – 1 банка (850 г)
  • вершки – 33% – 300 мл
  • сир – 300 г
  • цукор – 180 г
  • вершки (сметана) – 70 мл
  • желатин – 30 г
  • цукор ванільний – 10 г

Покроковий рецепт

1. Спочатку приготуємо бісквіт. 2 яйця розділяємо на білок і жовток. Ємності для яєць повинні бути абсолютно сухими і чистими.

2. Білки починаємо збивати. Насипаємо дрібку солі. Білок трохи збили, поступово додаємо 40 гр. цукру. Білки збиваємо до міцної стійкої піни.

При перевертанні миски збиті білки не повинні виливатися.

3. У збиті білки по одному додаємо жовтки. Все збиваємо до однорідності.

4. У цю масу додаємо борошно в 2-3 підходи. Борошно обов’язково просіваємо через сито. Знадобиться 50 г борошна. Тісто акуратно і недовго перемішуємо лопаткою, обертаючи миску.

Готове тісто має залишитися повітряним. За рахунок повітря, яким наситилося тісто, воно буде підніматися в духовці.

5. Готове тісто перекладаємо в форму дно якої застелене пергаментним папером. Стінки форми нічим змащувати не потрібно. Тісто рівномірно розподіляємо по всій формі. Діаметр моєї форми 21 см.

6. Все ставимо в духовку розігріту до 180 град. Випікаємо бісквіт приблизно 20-25 хвилин.

7. Випеченому бісквіту даємо охолонути і виймаємо з форми. Знімаємо верхню скоринку, якщо утворилася гірочка, то її теж бажано зрізати.

8. Бісквіт зменшуємо в діаметрі, відрізаючи від краю бісквіта по колу близько одного см. Якщо цього не зробити, то збоку торта буде видно бісквіт.

Підготовлений бісквіт кладемо в таку ж за розміром форму в якій він пікся. З боків ставимо ацетатну плівку.

9. Підготовлений бісквіт рясно просочуємо сиропом від консервованих абрикосів.

10. Готуємо крем. У миску насипаємо 30 г желатину. Я використовую швидкорозчинний желатин. І наливаємо 180 мл сиропу від консервованих абрикосів. Все перемішуємо і залишаємо набухати желатин.

11. У подрібнювач викладаємо консервовані абрикоси. Я використовую 850 г банку консервованих абрикосів половинками.

Все подрібнюємо до однорідності. Приготоване пюре виливаємо в миску.

12. Тепер в подрібнювач кладемо 300 г сиру жирністю 5%. У цьому рецепті можна використовувати сир будь-якої жирності. До сиру насипаємо 100 г цукру і наливаємо приблизно 70 мл вершків або сметани. Все подрібнюємо до однорідності.

13. В окрему чисту і суху миску наливаємо 300 мл вершків жирністю не менше 30%. Вершки обов’язково повинні бути холодними. Починаємо їх збивати на низькій швидкості міксера. Вершки трохи збили, поступово до них насипаємо 80 г цукру і 1 г ваніліну. Ванілін можна замінити ванільним цукром, його знадобиться 10 г.

Як тільки вершки загусли і збільшилися в обсязі, припиняємо їх збивати.

14. До збитим вершкам додаємо вже подрібнений сир. Все перемішуємо.

15. Желатин вже набряк. Розігріваємо його в мікрохвильовці по 10-15 секунд і перемішуємо. Потім знову ставимо в мікрохвильовку на 10-15 секунд і знову перемішуємо. Так повторюємо 3-4 рази. Желатин повинен розігрітися приблизно до 50 градусів.

16. Половину приготованого желатину виливаємо в абрикосове пюре і добре перемішуємо.

17. Другу половину виливаємо в збиті вершки з сиром. Желатин вливаємо поступово, постійно перемішуючи міксером.

18. На підготовлений бісквіт виливаємо вершково-сирний крем і розподіляємо його по формі.

Зверху на вершковий крем акуратно виливаємо підготовлене пюре з абрикосів. Наливати бажано по одній ложці або лити на ложку опущену в самий низ до вершкового крему. Якщо вилити пюре з висоти, то утворюється ямка в білому шарі.

19. Поки нічого не застигло малюємо виделкою довільний візерунок на торті. Торт ставимо в холодильник застигати мінімум на 3-4 години, а краще на ніч.

20. Торт застиг, виймаємо його з форми. Переставляємо торт на тарілку і знімаємо ацетатну плівку.

Торт готовий, можна подавати на стіл. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар