Неймовірно смачний торт «Сонечко»

Неймовірно смачний торт «Сонечко» - рецепт Рецепти тортів

Пропонуємо вам рецепт дуже смачного тортика. В його основі ми приготуємо дивовижно смачний бісквіт, як просочення будемо використовувати ароматний і ніжний крем. Але особливу легку кислинку і цікаву нотку торту додасть яблучний курд. З ним тортик буде просто незабутнім.

Необхідні продукти

Для бісквіта

  • 250 мілілітрів кефіру
  • 200 грам цукру
  • 3 курячих яйця
  • 10 грам розпушувача
  • 320 грам пшеничного борошна
  • пів чайної ложки ваніліну
  • 40 грам какао
  • дрібка солі

Для крему

  • 1 банка згущеного молока
  • 200 грам вершкового масла

Для яблучного курду

  • 150 грам цукру
  • 70 грам вершкового масла
  • 2 яблука
  • 4 жовтки

Для просочення

  • 100 мілілітрів води
  • 50 грам цукру
  • сік половини лимона

Починаємо приготування торта

У чашу міксера вбиваємо курячі яйця, додаємо цукор і ванілін. Збиваємо до пишної білої маси.

У миску просіваємо борошно, додаємо розпушувач і какао, перемішуємо.

У яйця додаємо кефір і ще трохи збиваємо. Отриману масу вливаємо в борошняну суміш і добре перемішуємо.

Беремо форму для випічки (22 см.), Змащуємо олією, застеляємо пергаментним папером і виливаємо тісто.

Бісквіт відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 30 хвилин.

У каструлю наливаємо воду, додаємо цукор і лимонний сік. Проварюємо її до повного розчинення цукру.

У сотейник кладемо жовтки, додаємо цукор і перемішуємо. Яблука очищаємо, натираємо на дрібній тертці і додаємо в цукрово-яєчну масу. Потім кладемо шматочок вершкового масла і, постійно помішуючи, варимо суміш до загустіння. А потім перетираємо через сито.

У чашу міксера кладемо розм’якшене вершкове масло і додаємо згущене молоко, збиваємо.

Бісквіт ділимо на 3 коржа. Збираємо торт. Кладемо перший корж, просочуємо і кладемо частину крему, розрівнюємо. Зверху кладемо другий корж, також просочуємо і кладемо крем, розрівнюємо. І промазуємо яблучним курдом, а потім накриваємо третім коржем. Його змащуємо кремом зверху і боків, потім поливаємо курдом і прибираємо в холодильник на 1 годину. Через відведений час торт дістаємо, прикрашаємо і подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар