Наш улюблений обід: тюфтельки в підливі з картопляним пюре

Другі страви з картоплі

Смачні тюфтельки в підливі з картопляним пюре – ситний і простий обід і вечеря, яка ніколи не набридає.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • фарш, 800 г;
  • цибуля, 1 шт;
  • часник, 3 зубки;
  • яйце, 1 шт;
  • примула, листочки;
  • сіль перець по 1 ч.л;
  • сухарі панірувальні.

Для приготування соусу необхідно:

  • цибуля, 1 шт;
  • борошно, 1 ст.л;
  • томатне пюре зі свіжих помідорів, 400 г;
  • соєвий соус, 1 ст.л;
  • мускатний горіх, сіль, спеції.

Процес приготування

Цибулю і часник подрібнюємо зручним способом і змішуємо з фаршем, солимо і перчимо, додаємо спеції і яйце, вимішуємо і відбиваємо.

Формуємо тефтелі, обвалюємо у панірувальних сухарях і обсмажуємо на сковорідці до рум’яності.

Для соусу змішуємо всі інгредієнти і варимо близько 10 хвилин після закипання.

Порада: якщо немає томатного соку або свіжих помідорів, тоді можна розвести томатну пасту в воді і це буде основою для підливи.

Заливаємо тефтелі соусом і тушкуємо на невеликому вогні близько 10 – 15 хвилин.

Подаю м’ячики з картопляним пюре, відвареними кашами, макаронами і спагетті.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар