Найсмачніший паштет зі свинної голови і печінки

Консервація

Свинна голова – це не тільки продукт для готування сальтисону, але і головна складова ще однієї смачної страви – паштету. До м’яса ще додаємо свинячу печінку і отримуємо дуже смачний і ароматний паштет, який можна використовувати навіть як начинку для пиріжків і пирогів.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • свинна голова, 1 шт;
  • підчеревина, 2 – 3 кг;
  • печінка свинна, 2 кг;
  • цибуля, 5 шт;
  • яйця, 5 шт;
  • перець, 1 пачка;
  • сіль, 0.3 – 0.5 г.

Процес приготування

Свинячу голову необхідно залити чистою, холодною водою на пару годин.

Воду зливаємо, поверхня голови очищаємо гострим ножем від бруду і розрізаємо на кілька частин, щоб голова вмістилася в каструлю.

Ще раз добре промиваємо, заливаємо водою і відварюємо, щоб м’ясо відходило від кісток.

М’ясо відокремлюємо, подрібнюємо за допомогою м’ясорубки.

Також подрібнюємо печінку і змішуємо з м’ясним фаршем.

Підчеревину і цибулю також перекручуємо і додаємо в фарш, перемішуємо, солимо і перчимо.

Порада: крім перцю, можна додати і інші спеції на свій смак.

Розкладаємо масу в чисті баночки (по 500 г), накриваємо кришками.

Ставимо банки в холодну духовку, включаємо температуру 180 градусів.

Після того, як паштет закипить, готуємо його 5 – 6 годин.

Закручуємо банки, охолоджуємо і ставимо на зберігання в комору або в підвал.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар