Свинна голова – це не тільки продукт для готування сальтисону, але і головна складова ще однієї смачної страви – паштету. До м’яса ще додаємо свинячу печінку і отримуємо дуже смачний і ароматний паштет, який можна використовувати навіть як начинку для пиріжків і пирогів.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- свинна голова, 1 шт;
- підчеревина, 2 – 3 кг;
- печінка свинна, 2 кг;
- цибуля, 5 шт;
- яйця, 5 шт;
- перець, 1 пачка;
- сіль, 0.3 – 0.5 г.
Процес приготування
Свинячу голову необхідно залити чистою, холодною водою на пару годин.
Воду зливаємо, поверхня голови очищаємо гострим ножем від бруду і розрізаємо на кілька частин, щоб голова вмістилася в каструлю.
Ще раз добре промиваємо, заливаємо водою і відварюємо, щоб м’ясо відходило від кісток.
М’ясо відокремлюємо, подрібнюємо за допомогою м’ясорубки.
Також подрібнюємо печінку і змішуємо з м’ясним фаршем.
Підчеревину і цибулю також перекручуємо і додаємо в фарш, перемішуємо, солимо і перчимо.
Порада: крім перцю, можна додати і інші спеції на свій смак.
Розкладаємо масу в чисті баночки (по 500 г), накриваємо кришками.
Ставимо банки в холодну духовку, включаємо температуру 180 градусів.
Після того, як паштет закипить, готуємо його 5 – 6 годин.
Закручуємо банки, охолоджуємо і ставимо на зберігання в комору або в підвал.