Якщо ви плануєте спекти пиріжки, але ніколи цього не робили, то наш рецепт спеціально для вас. Таке тісто зможе приготувати навіть новачок. Воно дуже просте і м’яке в роботі. З ним ваші пиріжки вийдуть просто незабутні.
Необхідні продукти
- 500 грам картоплі
- 750 мілілітрів води
- 10 грам солі
- 10 грам цукру
- 40 грам дріжджів
- 800 грам пшеничного борошна
- рослинне олія для смаження
Для начинки
- 300 грам м’яса
- 2 цибулини
- сіль, перець за смаком
- 200 грам рису
- спеції
Покроковий процес приготування тіста для пиріжків
Картоплю очищаємо, нарізаємо великими шматочками і кладемо в каструлю, заливаємо водою, додаємо сіль і ставимо на плиту. Відварюємо картоплю до готовності, потім, не зливаючи воду, розминаємо її до однорідності.
Дріжджі змішуємо з цукром.
У глибоку миску виливаємо картопляний відвар, додаємо дріжджі і перемішуємо. Потім просіваємо в масу борошно і замішуємо м’яке тісто. Важливо! Борошно додаємо поступово, щоб не забити тісто.
Готове тісто накриваємо плівкою або кришкою і залишаємо на 50-50 хвилин. Цибулю чистимо і нарізаємо великими шматочками.
Пропускаємо через м’ясорубку м’ясо з цибулею, додаємо сіль, перець і улюблені спеції. Все добре перемішуємо.
Рис відварюємо до готовності, охолоджуємо і додаємо в фарш. Знову все перемішуємо.
Через відведений час робочу поверхню присипаємо борошном і викладаємо шматочок тіста, в центр кладемо начинку, скріплюємо краї і перекладаємо на дошку, присипану борошном.
Готові пиріжки залишаємо на поверхні на 10-15 хвилин.
У сковороду наливаємо рослинну олію, нагріваємо і кладемо пиріжки. Обсмажуємо з двох боків до рум’яного стану, потім перекладаємо на тарілку, застелену паперовим рушником і подаємо до столу.