Найсмачніше і найпростіше тісто для пиріжків

Найпростіше тісто для пиріжків - рецепт приготування Тісто

Якщо ви плануєте спекти пиріжки, але ніколи цього не робили, то наш рецепт спеціально для вас. Таке тісто зможе приготувати навіть новачок. Воно дуже просте і м’яке в роботі. З ним ваші пиріжки вийдуть просто незабутні.

Необхідні продукти

  • 500 грам картоплі
  • 750 мілілітрів води
  • 10 грам солі
  • 10 грам цукру
  • 40 грам дріжджів
  • 800 грам пшеничного борошна
  • рослинне олія для смаження

Для начинки

  • 300 грам м’яса
  • 2 цибулини
  • сіль, перець за смаком
  • 200 грам рису
  • спеції

Покроковий процес приготування тіста для пиріжків

Картоплю очищаємо, нарізаємо великими шматочками і кладемо в каструлю, заливаємо водою, додаємо сіль і ставимо на плиту. Відварюємо картоплю до готовності, потім, не зливаючи воду, розминаємо її до однорідності.

Дріжджі змішуємо з цукром.

У глибоку миску виливаємо картопляний відвар, додаємо дріжджі і перемішуємо. Потім просіваємо в масу борошно і замішуємо м’яке тісто. Важливо! Борошно додаємо поступово, щоб не забити тісто.

Готове тісто накриваємо плівкою або кришкою і залишаємо на 50-50 хвилин. Цибулю чистимо і нарізаємо великими шматочками.

Пропускаємо через м’ясорубку м’ясо з цибулею, додаємо сіль, перець і улюблені спеції. Все добре перемішуємо.

Рис відварюємо до готовності, охолоджуємо і додаємо в фарш. Знову все перемішуємо.

Через відведений час робочу поверхню присипаємо борошном і викладаємо шматочок тіста, в центр кладемо начинку, скріплюємо краї і перекладаємо на дошку, присипану борошном.

Готові пиріжки залишаємо на поверхні на 10-15 хвилин.

У сковороду наливаємо рослинну олію, нагріваємо і кладемо пиріжки. Обсмажуємо з двох боків до рум’яного стану, потім перекладаємо на тарілку, застелену паперовим рушником і подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар