Найсмачніша картопля по-угорськи

картопля по-угорськи, рецепт приготування Другі страви з картоплі

Основні інгредієнти цієї страви: картопля, копчені ковбаски і варені яйця. Таке поєднання смаків просто не може в себе не закохати. Страва дуже ароматна, ситна і приголомшливо апетитна. Нею ви з легкістю розбавити своє буденне меню. Ваша сім’я буде і сита, і задоволена. Рекомендую всім спробувати.

Необхідні інгредієнти

  • 500 гр картоплі
  • 200 гр копчених ковбасок
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 4 яйця
  • сіль і чорний мелений перець за смаком
  • 200 гр нежирної сметани
  • 1 столова ложка олії
  • молоко по потребі

Покроковий процес приготування картоплі по-угорськи

В першу чергу промиваємо картоплю, використовуючи жорстку кухонну губку. Після чого відправляємо відварюватися до готовності в шкірці.

Також попередньо відварюємо яйця круто. Потім охолоджуємо і очищаємо.

Чистимо цибулю і ріжемо її тонкими півкільцями. Після чого відправляємо на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії обжарюватися 3 хвилини до м’якості. Після закінчення потрібного часу знімаємо з вогню і трохи охолоджуємо.

Підготовлену картоплю нарізаємо тонкими кружечками. Беремо форму для запікання і укладаємо частину картоплі першим шаром.

Солимо і перчимо до смаку. Поверх розміщуємо підготовлену цибулю.

Нарізаємо кружальцями яйця. Краще для цього процесу використовувати яйцерізку. Розміщуємо їх наступним шаром.

Після чого ріжемо тонкими скибочками копчені ковбаски і відправляємо поверх інших інгредієнтів.

Тепер в окремій ємності об’єднуємо одне яйце, сметану, сіль і чорний мелений перець. Виделкою добре все збиваємо. За потреби вливаємо молоко. Заливка не повинна бути густою.

Інгредієнти накриваємо останнім картопляним шаром і поливаємо підготовленою заливкою. Ставимо в духовку, попередньо розігріту до 190 градусів, на 25-30 хвилин.

Після закінчення потрібного часу страва готова. Її гарячою можна подавати до столу, розклавши по порціях.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар