Найкраще тісто для піци без замісу

Тісто для піци без замісу - рецепт приготування Тісто

Тісто по цій технології не замішується. Метод називається «розтягнути і скласти». Будь-яка піца за цим методом виходить дуже смачною. Тісто м’яке і пухнасте, з великими дірками.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне – 340 г
  • Дріжджі сухі – 1 ч. ложка
  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Тепла вода – 240 г
  • Сіль – 0,5 ч. ложки
  • Томатна паста – 2 ст. ложки
  • Майонез – 2 ст. ложки
  • Італійські трави – 1 ч. ложка
  • Начинка будь-яка

Покроковий процес приготування тіста для піци

Для початку активуємо дріжджі.

Наливаємо в горнятко теплу воду, додаємо сухі дріжджі і цукор.

Все перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.

З борошном змішуємо сіль і вливаємо розчинені дріжджі.

Руками перемішуємо борошно так, щоб не залишалися сухі грудки. Наше тісто готове.

Дерев’яну дошку добряче змочуємо і викладаємо на неї тісто.

Змочуємо руки водою і розтягуємо тісто по всій поверхні дошки.

Періодично змочуючи руки, складаємо всі чотири сторони до центру (виходить конверт).

Тісто перевертаємо швом вниз і перекладаємо в миску.

Миску накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце на 20 хвилин.

Через 20 хвилин знімаємо з миски плівку і прямо в ній повторюємо процедуру (розтягуємо і складаємо всі 4 сторони).

Не забувайте змастити руки рослинною олією. Так само, перевертаємо швом вниз і залишаємо на 20 хвилин.

Дана дія повторюємо ще один раз (третій) і відправляємо тісто в холодильник на ніч.

На наступний день дістаємо тісто і змоченими в олії руками акуратно, щоб не пошкодити бульбашки в тісті, розтягуємо на деку.

Деко заздалегідь застеляємо пергаментним папером для випічки або змащуємо рослинною олією.

Накриваємо тісто на деку і залишаємо на годину.

За цей час готуємо соус і начинку.

Соус у мене: 2 столові ложки томатної пасти і 2 столові ложки майонезу змішуємо і додаємо 1 чайну ложку італійський трав.

Начинка у мене: нарізана тонкими кружальцями копчена ковбаса (150 г) і тертий сир Моцарелла (200 г).

Після вистоювання тіста на деку, змащуємо соусом і розподіляємо начинку. Зверху посипаємо сиром.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 220 ° C і випікаємо 15-20 хвилин. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар