Мандаринове варення, в магазині такого не придбаєте

Варення

Зима – це сезон мандаринів і апельсинів. Приготуйте варення з мандаринів, і насолоджуватися ним протягом всього року, і згадуйте тільки приємні моменти.

Варення можна подавати до чаю, використовувати для пирогів або як начинку для булочок.

Необхідні продукти:

  • мандарини (будь-які, навіть самі кислі) – 1 кг,
  • цукровий пісок – 500-600 грам,
  • дрібка кориці.

Як приготувати мандаринове варення

Якщо мандарини кислі – цукру додавайте в варення 600 грам, якщо солодкі – півкіло буде досить.

1. Мандарини очистіть від шкірки, але її не викидайте – вона ще стане в нагоді. Мандаринки розділіть на дольки (якщо вони з кісточками – відкладіть їх поки в сторону, трохи пізніше ними займетеся). Видаліть всі білі прожилки наскільки це тільки можливо.

2. Коли всі часточки розділили і видалили білі волокна – можна приступати до тих, які з кісточками. Просто розріжте їх гострим ножем навпіл і видаліть кістки (якщо цього не зробити, вони дадуть гіркоту, яка зіпсує смак варення). Якщо кісток немає – другий крок пропускаємо і відразу переходимо до третього.

Мандаринове варення, в магазині такого не придбаєте

3. Часточки мандарин засипте цукром, перемішайте і відставте на час в сторону (пару ложок цукру залиште, вони знадобляться трохи пізніше).

Мандаринове варення, в магазині такого не придбаєте

4. Тепер приступаємо до цедри – за допомогою гострого ножа зріжте всю білу частину з мандаринової шкірки (вона теж дає гіркоту, тому від неї потрібно позбутися по максимуму).

Мандаринове варення, в магазині такого не придбаєте

Наріжте цедру на тонкі смужки і залийте кип`ятком хвилин на 15 – це допоможе прибрати гіркоту.

Мандаринове варення, в магазині такого не придбаєте

5. У сотейник (невеликий) всипте цукор і розтопіть його, цедру процідіть від води і додайте до цього цукру. Проваріть скоринки хвилин п’ять.

6. Одночасно з скоринками каструлю з мандариновими часточками і цукром поставте на невеликий вогонь, акуратно перемішуйте лопаткою, щоб цукор розтопився (воду додавати не потрібно, соку буде достатньо). Тепер сюди ж пересипаємо цедру.

Мандаринове варення, в магазині такого не придбаєте

Перемішуємо і даємо прокипіти близько п’яти хвилин (пінку знімаємо). Охолоджуємо наше варення.

Мандаринове варення, в магазині такого не придбаєте

7. Коли мандарини повністю охолонуть, додайте до них мелену корицю, і прокип’ятіть хвилин 5-10 (не забувайте про видалення пінки). Потім знову почекайте, коли вони повністю охолонуть. Повторіть процедуру ще один раз, тільки до цього моменту підготуйте скляні баночки з кришками (прокип’ятіть їх і просушіть).

8. Ще гаряче варення розлийте в банки, щільно закрутіть і переверніть догори дном до тих пір, коли вони охолонуть. Ну ось і все, варення готове, можете прибирати його в холодильник.

Мандаринове варення, в магазині такого не придбаєте

Виходить дуже смачно і красиво.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар