М’які запечені зрази з соковитою начинкою

М'які запечені зрази - рецепт приготування Другі страви з картоплі

Це відмінна страва для обіду або вечері. В оригінальному рецепті їх смажать на сковорідці, але ми їх будемо готувати в духовці. Таким чином зрази вийдуть більш пишними і смачними. Ваша сім’я буде в захваті від апетитної страви!

Для приготування зраз знадобиться:

  • 350 г свинячого фаршу (можна взяти з іншого м’яса);
  • 1 цибулина;
  • 2 курячих яйця;
  • 700 г картоплі;
  • 200 г сиру твердих сортів;
  • 50 мл молока;
  • 60 г масла вершкового;
  • 50 г кропу;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль / чорний перчик в залежності від смаку.

Готуємо запечені зрази

Картоплю варимо і товчемо до консистенції пюре. Забиваємо білок 1 яйця, вливаємо молоко, кладемо вершкове масло, солимо і перчимо. Ретельно розмішуємо до однорідності.

Дрібненько шаткуємо цибулину і кладемо її в фарш. Туди ж видавлюємо часник за допомогою преса, додаємо 1 яйце, солимо, перчимо і гарненько все перемішуємо.

Ріжемо сир квадратними шматочками і загортаємо в невеликий коржик з фаршу, з якого робимо колобки. Колобки обертаємо в коржик з картопляної маси. І так, поки не закінчаться продукти.

Форму промазуємо вершковим малому і викладаємо зрази.

Збиваємо залишився жовток і змащуємо ним зрази. Також можна посипати грубо натертим сиром.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 190 ° і поміщаємо в неї зрази. Готуємо приблизно 40 хвилин до рум’яної скоринки.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар