М’яке тісто на кип’ятку для пельменів, вареників

Тісто на кип'ятку - рецепт приготування Тісто

З цим рецептом ви приготуєте дуже м’яке і еластичне тісто для вареників, пельменів і чебуреків.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйце – 1 шт;
  • олія рослинна – 1 ст.л;
  • кип’яток – 1 стакан;
  • борошно – 3 склянки;
  • сіль – 1 ч.л.

Процес приготування тіста

Яйця з’єднуємо з сіллю і збиваємо вінчиком.

Борошно просіваємо, всипаємо в масу частинами, вливаємо кип’яток і рослинну олію.

Спочатку вимішуємо лопаткою, потім, коли температура тіста дозволить, вимішуємо руками на столі, присипаному борошном.

Коли тісто буде м’яким, поступливим і еластичним, приступаємо до ліплення пельменів, вареників і чебуреків.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар

  1. Наталья

    Тесто классное,если очень тонко его раскатывать.Раскатала чуть толще-резина

    Відповіcти
  2. Оксана

    Колись мама порадила, з того часу завжди його роблю. Найкращий, як на мене, рецепт. Я тісто ще залишаю на хвилин 15-20 “полежати” (обгортаю плівкою). Воно тоді стає ще м’якшим та елестичнішим. От ще що помітила, з різного борошна, різне виходить. Але все рівно цей рецепт для мене найкращий 🙂

    Відповіcти