З цим рецептом ви приготуєте дуже м’яке і еластичне тісто для вареників, пельменів і чебуреків.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйце – 1 шт;
- олія рослинна – 1 ст.л;
- кип’яток – 1 стакан;
- борошно – 3 склянки;
- сіль – 1 ч.л.
Процес приготування тіста
Яйця з’єднуємо з сіллю і збиваємо вінчиком.
Борошно просіваємо, всипаємо в масу частинами, вливаємо кип’яток і рослинну олію.
Спочатку вимішуємо лопаткою, потім, коли температура тіста дозволить, вимішуємо руками на столі, присипаному борошном.
Коли тісто буде м’яким, поступливим і еластичним, приступаємо до ліплення пельменів, вареників і чебуреків.
Тесто классное,если очень тонко его раскатывать.Раскатала чуть толще-резина
Колись мама порадила, з того часу завжди його роблю. Найкращий, як на мене, рецепт. Я тісто ще залишаю на хвилин 15-20 “полежати” (обгортаю плівкою). Воно тоді стає ще м’якшим та елестичнішим. От ще що помітила, з різного борошна, різне виходить. Але все рівно цей рецепт для мене найкращий 🙂
Так мені теж це тісто дуже подобається еластичне.