Тепер ви зможете готувати листкове тісто самі. Адже з цим рецептом це зробити дуже просто і швидко. Так що приступайте!
Візьміть наступні продукти:
- Борошно – 350 г
- Маргарин – 200 г
- Сметана – 100 мл
- Куряче яйце – одна штука
- Сіль – одна щіпка
Покроковий процес приготування листкового тіста
Борошно насипаємо в глибоку ємність з широким дном. Додаємо до неї маргарин і розтираємо, поки не вийде крихта.
Розбиваємо яйце так, щоб відокремився жовток від білка. Жовток додаємо в борошняну масу.
Останньою додаємо сметану, яку можна замінити кефіром і приступаємо до вимішуванню м’якого і еластичного тіста.
Якщо тісто вийшло сильно щільним, то додаємо ще трошки сметани. А якщо липне до рук, то підсипаємо муки.
Готове тісто поміщаємо в холодильну камеру.
У будь-який момент дістаємо тісто і творимо кулінарні шедеври.
Наприклад, можна приготувати просту солодку випічку у вигляді язичків. Заодно використаєте білок, що залишився.
Розкачуємо тісто і ріжемо його на трикутники. Білок збиваємо, насипаємо окремо цукор і по черзі вмочаємо язички. Викладаємо їх на деко і випікаємо до золотистого відтінку.