Ліниві відбивні, коли хочеться відбивних, але не хочеться нічого відбивати, на допомогу приходить такий простий рецепт. Це саме той рецепт, про який говорять, що простіше, тим смачніше.
Необхідні продукти:
- філе куряче – 500 г
- приправа хмелі сунелі – 1/3 ч.л.
- сіль – 1/2 ч.л.
- сік лимона – 1-2 ст.л.
- цибуля – 2-3 шт (100г)
- часник – 2-3 зуб
- яйце – 1 шт
- молоко – 50 мл
- борошно – 3 ст.л. (70г)
Як приготувати ліниві відбивні
І так беремо куряче філе 500 грам, ріжемо його великими кубиками приблизно 1,5 см на 1,5 см. Кладемо в миску додаємо половину ч.л. солі, приправу хмелі сунелі 1/3ч. або додайте до смаку.
Обов’язково поливаємо соком лимона приблизно 1-2 ст.л, я використовую готовий сік лимона.
Перемішуємо і відставляємо убік. За цей час наріжемо дрібно ріпчасту цибулю, у мене цибуля не велика я взяла 3 цибулини, вага цибулі у мене близько 100 грам.
Цибулю ріжемо обов’язково дрібно в кінці її ще порубаємо ножем. Додаємо цибулю до м’яса і додаємо часник, пропущений через прес для часнику.
Вливаємо 50 мл молока та розбиваємо 1 яйце, все перемішуємо, тепер додаємо борошно поступово, мені потрібно 3 ст.л., за вагою це 70 грам.
Маса повинна вийти як на оладки. Беремо сковороду та наливаємо олію, ложкою кладемо масу на сковороду і розподіляємо так щоб м’ясо було в один шар. Смажимо під кришкою на невеликому вогні, щоб цибуля та м’ясо встигли приготуватися, у мене з кожного боку виходить по 2-3 хвилини.
Так смажимо всі наші відбивні. Подаємо до столу, можна з будь-яким гарніром чи просто на перекус. Смачно і в холодному та гарячому вигляді.