Легендарне французьке тісто

Французьке тісто - рецепт приготування Тісто

Таке здобне тісто вам точно сподобається – працювати з ним одне задоволення і підходить воно для різної здоби.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця – 2 шт;
  • масло вершкове – 200 г;
  • молоко – 250 г;
  • борошно – 650 г;
  • сіль – 1 ч.л;
  • дріжджі сухі – 11 г або живі – 30 г;
  • цукор – 100 г.

Покроковий процес приготування тіста

Тепле молоко змішуємо з сіллю, цукром і яйцями, вимішуємо віночком або міксером.

Вливаємо розтоплене вершкове масло (трохи тепле).

Борошно просіваємо і з’єднуємо з дріжджами.

Змішуємо обидві маси і вимішуємо еластичне тісто.

Порада: щоб тісто вийшло таким як потрібно, вимішувати його слід не менше 10 хвилин. Якщо у вас живі дріжджі, тоді розводимо їх в теплому молоці.

Тісто накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на 4 години або всю ніч.

Таке тісто лежить в холодильнику 7 днів і 2 місяці в морозильній камері. Перед тим, як випікати, вийміть з холодильника щоб воно стало кімнатної температури. Наприклад, ввечері ви можете вийняти з морозильної камери, а вранці вже готувати.

З такого тіста ви зможете готувати рулети, пироги і пиріжки з найрізноманітнішою начинкою, піцу. Також вироби відмінно готуються на сковороді і в духовці.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар