Таке здобне тісто вам точно сподобається – працювати з ним одне задоволення і підходить воно для різної здоби.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця – 2 шт;
- масло вершкове – 200 г;
- молоко – 250 г;
- борошно – 650 г;
- сіль – 1 ч.л;
- дріжджі сухі – 11 г або живі – 30 г;
- цукор – 100 г.
Покроковий процес приготування тіста
Тепле молоко змішуємо з сіллю, цукром і яйцями, вимішуємо віночком або міксером.
Вливаємо розтоплене вершкове масло (трохи тепле).
Борошно просіваємо і з’єднуємо з дріжджами.
Змішуємо обидві маси і вимішуємо еластичне тісто.
Порада: щоб тісто вийшло таким як потрібно, вимішувати його слід не менше 10 хвилин. Якщо у вас живі дріжджі, тоді розводимо їх в теплому молоці.
Тісто накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на 4 години або всю ніч.
Таке тісто лежить в холодильнику 7 днів і 2 місяці в морозильній камері. Перед тим, як випікати, вийміть з холодильника щоб воно стало кімнатної температури. Наприклад, ввечері ви можете вийняти з морозильної камери, а вранці вже готувати.
З такого тіста ви зможете готувати рулети, пироги і пиріжки з найрізноманітнішою начинкою, піцу. Також вироби відмінно готуються на сковороді і в духовці.