Класичний рецепт картопляного тіста: випічка виходить м’яка і ніжна

Картопляне тісто - рецепт приготування Тісто

Картопляне тісто смачне, м’яке і ідеально підходить для піци, пирогів, печива та пиріжків. Готується воно просто і швидко, досить зварити картоплю. Все, що Ви приготуєте на ньому, буде просто танути в роті! Начинка підійде будь-яка: овочі, м’ясо, ягоди, варення.

Складові:

  • борошно пшеничне вищого ґатунку – 200 грам;
  • картопля – 3 штуки великого розміру;
  • яйце куряче – 1 штука;
  • сіль за смаком;
  • цукор – за смаком.

Процес приготування картопляного тіста

Картоплю миємо, очищаємо від шкірки і чорних «вічок». Далі нарізаємо її невеликими шматками, укладаємо в каструлю, куди наливаємо воду, всипаємо сіль, і ставимо на великий вогонь.

Як тільки вода закипить, вогонь зменшуємо і варимо 15-20 хв. поки картопля не буде готова (стане м’якою). Воду з-під картоплі зливаємо і знову ставимо на плиту для того, щоб випарувалася вся зайва рідина. Далі картоплю перетворюємо в пюре і охолоджуємо (грудок не повинно бути!). Через сито повільно просіюємо борошно і вимішуємо тісто.

Додаємо яйце і руками доводимо тісто до однорідного стану.

Класичний рецепт картопляного тіста: випічка виходить м'яка і ніжна

Тісто вважається готовим, якщо воно не липне до рук, тому, при необхідності, досипайте борошно і знову вимішуйте.
До речі, якщо у Вас залишилося вчорашнє картопляне пюре, то можна спокійно використовувати його для приготування цього повітряного тіста.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар