Ароматний пряний кекс з курагою і чорносливом – ідеальний варіант випічки для зимового чаювання.
Пропоную приготувати кекс з курагою і чорносливом. Це смачна і нескладна в приготуванні випічка. У даного кексу дуже щільна структура, а аромат просто карколомний. Імбир, кориця і гвоздика чудово поєднуються з сухофруктами, хоча ви можете вибрати спеції на свій смак, а можете взагалі їх не додавати. Моя порада – готувати негайно!
Інгредієнти
- Яйця курячі – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 200 г
- Цукор з цукрової тростини – 100 г
- Мед – 60 г
- Шоколад білий – 40 г
- Вершкове масло – 60 г
- Молоко – 50 г
- Мелений імбир – 1 ч.л.
- Мелена кориця – 1/2 ч.л.
- Мелена гвоздика – 1/4 ч.л.
- Розпушувач – 1/2 ч.л.
- Сода – 1/2 ч.л.
- Чорнослив – 80 г
- Курага – 70 г
Як приготувати кекс з курагою і чорносливом
У сотейник з товстим дном всипати 1 ст.л. тростинного цукру і розтопити до бурштинового кольору. Влити 2 ст.л. води і перемішати до повного розчинення цукру. Зняти з вогню і трохи остудити.
У сотейник додати мед, поламаний шматочками білий шоколад, вершкове масло і молоко. Поставити на середній вогонь і варити до отримання однорідної маси. Зняти з вогню, додати спеції і перемішати.
Збити яйця з цукром, що залишився в пухку масу.
Додати остиглу пряну масу і добре перемішати.
Додати просіяне з содою і розпушувачем борошно і добре перемішати.
Додати нарізаний чорнослив, курагу і ще раз перемішати.
Викласти тісто в змащену маслом і присипану борошном форму діаметром 20 см і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.
Кекс з курагою і чорносливом готовий.