Картопля можна зробити дуже смачно, і при цьому, витратити на процес приготування мінімум часу та сил. А в результаті виходить просто чудовий гарнір, який підходить до різних закусок і салатів.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- картопля дрібна, 1 кг;
- суміш перців та різні спеції, ароматні трави, сіль;
- масло вершкове, 100 г;
- кріп.
Процес приготування картоплі
Картоплю вибираємо найдрібнішу – так вона швидко приготується і не доведеться довго стояти на кухні.
Ретельно миємо картоплю, щоб шкірка стала чистою.
Відварюємо в мундирах близько 7 хвилин, зливаємо воду і розкладаємо картоплю по паперових рушниках остигати.
Викладаємо картоплю в форму для запікання і дном склянки трохи розплющуємо.
Змішуємо розм’якшене вершкове масло із сіллю, сумішшю перців, ароматними травами, приправами для картоплі.
Змащуємо кожну картоплю такою сумішшю та відправляємо форму в духовку.
Випікаємо при 180 градусах близько 15-20 хвилин.
За 5 хвилин до закінчення, змащуємо сумішшю, лише попередньо додайте до неї пропущений через прес часник.
Перед подачею посипаємо дрібно нарізаним кропом і подаємо до столу із закусками та салатами, соусами. Якщо візьмете велику картоплю, тоді придавлюйте її сильніше, щоб вона швидше запікалася.