Картопляні салати з оселедцем

Картопляний салат з оселедцем і квасолею, рецепт приготування Картопляний салат

Апетитний і дуже смачний картопляний салат з оселедцем, білою квасолею і солоними огірочками. Його обов’язково варто приготувати, тим більше, що для цього будуть потрібні доступні продукти і зовсім небагато часу, а результат перевершить всі очікування. Ідеально підходить для святкового столу або смачної вечері.

І ще один традиційний французький салат з неповторним смаком і дуже апетитним виглядом. Це швидко, дешево і без проблем. А головне, дуже смачно. Копчений оселедець, який ви будете використовувати, повинен бути в міру солоний, але не занадто.

Інгредієнти

  • Картопля, бажано невелика – 700 г
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Оселедець слабосолоний – 500 г
  • Квасоля біла, консервована – 250 г
  • Цибуля ріпчаста – 50 г
  • Соняшникова олія ароматна – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Гірчиця зерниста – 1 ст.л.
  • Цукор – ½ ч.л.
  • Кріп – 10 г

Як приготувати картопляний салат з оселедцем і квасолею

Відваріть картоплю до готовності і розріжте на великі шматочки, огірки наріжте скибочками, оселедець тонкими шматочками, цибулю півкільцями.

З консервованої квасолі злийте рідину, квасолю промийте під проточною водою і висушіть.

У глибокій мисці змішайте гірчицю, сіль за смаком, перець, цукор і рослинну олію.

Викладіть в миску нарізані овочі і рибу, акуратно перемішайте і подавайте до столу.

Картопляний салат з копченим оселедцем

Картопляний салат з копченим оселедцем, рецепт приготування

Інгредієнти

  • Картопля невеликого розміру – 500 г
  • Оселедець копчений – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 50 г
  • Гірчиця діжонська – 1 ст.л.
  • Лимонний сік – 1 ч.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Кінза – 10 г

Як приготувати картопляний салат з копченим оселедцем

Картопля добре помити і відварити до готовності в мундирі. Воду злити і остудити картоплю, розрізати її навпіл або на 4 частини, в залежності від розміру. Шматочки картоплі не повинні бути дрібними.

Оселедець очистити від шкірки і кісток, нарізати невеликими шматочками.

У глибокій мисці змішати дрібно нарізану цибулю, гірчицю, лимонний сік і оливкову олію.

Акуратно перемішати картоплю, оселедець і дрібно нарізану кінзу. Салат готовий.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар