Картопля з часником «Горішки»: максимально проста і гарна страва

Картопля з часником «Горішки», рецепт приготування Другі страви з картоплі

Якщо вам потрібно приготувати максимально просту страву, інгредієнти для якого точно є на вашій кухні, то рецепт картоплі з часником «Горішки» точно для вас.

Страва виходить незвичайною і привабливою, її легко можна подати в колі рідних і друзів. Завдяки поєднанню часнику і розмарину, картопляні горішки набувають приємний пікантний смак, а легка хрустка скоринка робить страву схожою на справжні горішки.

Інгредієнти

  • Картопля – 500 г
  • Розмарин – 20 г
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Оливкова олія – 30 мл

Як приготувати картоплю з часником «Горішки»

Ретельно помийте картоплю з шкіркою. Зробіть уздовж кожного овоча подряпини виделкою.

Розігрійте оливкову олію на сковороді. Роздавіть неочищені зубчики часнику і додайте на розігріту сковороду разом з розмарином.

Розподіліть картоплю по сковороді, посоліть, накрийте кришкою і готуйте, періодично струшуючи, на середньому вогні до тих пір, поки вона не стане рум’яною з усіх боків.

Перевіряйте готовність картоплі за допомогою зубочистки. Для приготування картоплі з часником добре підійде молода картопля з тонкою шкіркою. Саме завдяки подряпинам овочі ще більше просочуються ароматом і смаком часнику і розмарину. І ще один рецепт як бонус.

Картопля, запечена з часником

Картопля – продукт, з яким можна робити що завгодно: відварювати, перетворювати в пюре, готувати з нього салати, запікати, смажити. Та й кому не подобається цей овоч? Єдина проблема: щоб приготувати дійсно ефектну страву з картоплі, доведеться витратити досить багато часу. Сьогодні ми підготували для вас найпростіший спосіб приготувати картоплю до святкового столу. Витративши мінімум сил і ще менше інгредієнтів, ви отримаєте дуже ароматну і смачну страву. Не вірите? Переконайтеся в цьому самі!

Інгредієнти

  • Картопля – 600 г
  • Оливкова олія – 0,25 скл.
  • Вершкове масло – 2 ст. л.
  • Часник – 2 шт.
  • Петрушка – 1 пуч.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Чебрець – 5-6 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Як приготувати картоплю з часником

Розігрійте духовку до 175 градусів. Картоплю промийте, так як ви будете запікати її з шкіркою.

У глибокій мисці або каструлі змішайте картоплю з оливковою олією і розтопленим вершковим маслом, додайте подрібнену петрушку.

Наріжте картоплю у вигляді гармошки, після чого викладіть на застелене пергаментом деко.

Часник, лимон і чебрець вкладіть в розрізи на картоплі. Посипте страву сіллю і чорним перцем.

Відправте деко в духовку на 1 годину.

Подавайте таку ароматну картоплю до будь-яких м’ясних страв як гарнір. Це дуже смачно! Якщо вам сподобався рецепт, не забудьте розповісти про нього своїм друзям.

Картопля, запечена з часником, рецепт приготування

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар