Іспанський м’ясний торт для центру святкового столу. Мало борошна та суцільна начинка

Рецепти тортів

Знаменитий іспанський м’ясний торт може стати улюбленим святковим, та й повсякденним тортом для всієї родини. Гості таких напевно не бачили, борошна в ньому всього 70 грамів, так що торт виходить із суцільної начинки.

Продукти

  • 9 картоплин середнього розміру,
  • 70 грамів борошна,
  • по 1 столовій ложці орегано, гранульованої цибулі та сушеного часнику,
  • сіль та чорний перець,
  • 1 цибулина,
  • болгарський перець,
  • 2 яйця,
  • 250 г тертого твердого сиру,
  • по 200 грамів шинки, бекону та копченої курки

Як приготувати м’ясний торт?

В оригінальному рецепті використовується сиров’ялена іспанська шинка.

Її місцеві аналоги вже продаються в магазинах, але інгредієнт можна замінити і копченою куркою — за досвідом вона підходить навіть більше, оскільки у сиров’яленій шинці надто багато солі.

Переходимо до рецепту.

Картоплю чистимо і натираємо на середній тертці.

Перекладаємо її в друшляк, віджимаємо руками від зайвої вологи, разом із нею піде і значна частина крохмалю.

Потім відправляємо картоплю в окрему миску, додаємо борошно, орегано, сушені часник і цибулю, сіль та чорний перець, натертий на тертці твердий сир.

Перемішуємо все в однорідну масу і приблизно 1/3 відкладаємо в іншу ємність, вона знадобиться пізніше.

Іспанський м'ясний торт для центру святкового столу. Мало борошна та суцільна начинка

До основної маси ми додамо ще нарізані кубиками бекон, шинку і копчену курку, туди ж шаткуємо дрібно цибулину.

Додаємо дрібно нарізаний болгарський перець, розбиваємо 2 яйця і знову все перемішуємо.

Іспанський м'ясний торт для центру святкового столу. Мало борошна та суцільна начинка

Тепер починаємо формувати наш торт, тут усе просто.

Вистеляємо пергаментним папером форму для випікання.

Папір легко промазуємо олією, щоб готовий торт не прилипав.

Викладаємо у форму всю масу з м’ясом і накриваємо її зверху картоплею, що залишилася заздалегідь.

Іспанський м'ясний торт для центру святкового столу. Мало борошна та суцільна начинка

Ставимо заготовку в духовку на 75 хвилин при 200 градусів.

Святковий торт готовий. Він буде окрасою будь-якого столу. Смачного!

Іспанський м'ясний торт для центру святкового столу. Мало борошна та суцільна начинка

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар