Це універсальне тісто, яке відмінно підходить для будь-якої несолодкої начинки. Весь секрет м’якості і свіжості тіста в тому, що ми додамо в нього картоплю.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- вода – 500 мл;
- борошно – 3.5 склянки;
- олія рослинна – 80 мл;
- картопля – 2 шт;
- цукор і сіль – по 1 ч.л;
- дріжджі сухі – 1 ч.л.
Процес приготування пиріжків
Картоплю очищаємо і відварюємо в підсоленій воді, не зливаючи воду, перетворюємо її в пюре.
Охолоджуємо пюре і змішуємо з рослинною олією, потім всипаємо дріжджі і цукор.
Просіваємо борошно і порціями додаємо її в масу, вимішуємо трохи липке, м’яке тісто.
Накриваємо його рушником і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
Стіл присипаємо борошном або змащуємо олією, викладаємо тісто і починаємо готувати будь-яку здобу.
Порада: таке тісто чудово підходить як для смаження на сковороді, так і для духовки, тому можна приготувати за один раз кілька страв. Добре тісто і тим, що при обсмажуванні пиріжків на сковороді, вони не будуть вбирати в себе багато масла – все завдяки картоплі.