Ідеальний рецепт повітряного пишного тіста: секрет в одному компоненті

Повітряне пишне тісто, рецепт приготування Тісто

Це універсальне тісто, яке відмінно підходить для будь-якої несолодкої начинки. Весь секрет м’якості і свіжості тіста в тому, що ми додамо в нього картоплю.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вода – 500 мл;
  • борошно – 3.5 склянки;
  • олія рослинна – 80 мл;
  • картопля – 2 шт;
  • цукор і сіль – по 1 ч.л;
  • дріжджі сухі – 1 ч.л.

Процес приготування пиріжків

Картоплю очищаємо і відварюємо в підсоленій воді, не зливаючи воду, перетворюємо її в пюре.

Охолоджуємо пюре і змішуємо з рослинною олією, потім всипаємо дріжджі і цукор.

Просіваємо борошно і порціями додаємо її в масу, вимішуємо трохи липке, м’яке тісто.

Накриваємо його рушником і залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Стіл присипаємо борошном або змащуємо олією, викладаємо тісто і починаємо готувати будь-яку здобу.

Порада: таке тісто чудово підходить як для смаження на сковороді, так і для духовки, тому можна приготувати за один раз кілька страв. Добре тісто і тим, що при обсмажуванні пиріжків на сковороді, вони не будуть вбирати в себе багато масла – все завдяки картоплі.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар