Як зробити дріжджове тісто як пух

Тісто

Назвіть хоча б одну господиню, яка не мріяла б про універсальне тісто, яке підходить для будь-якої випічки? Ось і я не знаю таких! Воно настільки універсальне, що в нього ви можете додавати солодкі або солоні начинки. Можете скачувати, скручувати і випікати його в різних формах, що дозволяє вам успішно експериментувати з усіма видами різних хлібобулочних виробів на основі хліба.

Універсальне тісто також дуже добре замерзає. Ви завжди можете приготувати його заздалегідь, а потім легко приготувати свіжу закуску або вечерю в одну мить. Коли воно вам знадобиться, дістаньте його з морозилки, дайте йому відтанути, а потім використовуйте так само, як ви використовували б свіже тісто.

Інгредієнти, які нам знадобляться:

Опара:

  • Цукор – 10 гр
  • Дріжджі – 5 гр
  • Тепла вода – 100 мл

Тісто:

  • Борошно – 600 гр
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Молоко (тепле) – 200 мл
  • Маргарин (розтоплений) – 100 гр
  • Соняшникова олія – 1 ч.л.

Готуємо універсальне тісто:

1. Беремо порожню ємність, і сипем туди цукор, дріжджі, наливаємо теплу воду, перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин. Бажано чимось накрити.

2. На поверхні опари мають з’явитися бульбашки.

3. Тепер беремо ємність побільше, сипем туди борошно і сіль, трохи розмішуємо.

4. Потім виливаємо туди приготовану раніше опару, доливаємо молоко. Попередньо його потрібно нагріти.

5. Після цього потрібно розтопити маргарин і також додати в нашу суміш.

6. Дуже добре перемішуємо, поки тісто не буде гладким і не буде прилипати до рук.

7. Додаємо олію і обмазуємо зверху. Накриваємо харчовою плівкою і тримаємо в теплі 1 годину.

8. Після того як тісто збільшується в об’ємі в два рази, починаємо формувати пиріжки або пироги.

Ось і готове наше чудове тісто! Воно ідеально підходить для приготування різноманітних борошняних виробів: хліба, піци, пирогів, булочок, тістечок, печива, слойок і так далі.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар