Як швидко зробити здобне тісто на сухих дріжджах для ніжної домашньої випічки

Тісто

Домашня випічка завжди смачна і приносить справжнє задоволення. Навіть настрій піднімається, а на душі стає тепліше і радісніше.

Найголовніше в будь-якій випічці – це тісто. Продукти потрібно брати свіжі і якісні. Традиційно приготування гарного здобного тіста на дріжджах займає час, треба робити опару, чекати, вимішувати, ще чекати, ставити в тепло та ін.

Цей рецепт здобного тіста швидкий, незважаючи на те що робиться воно на дріжджах. Просто використовуються сухі дріжджі, а як все робити, я розповім в цій замітці.

Найголовніше, що тісто не тільки швидко робиться, його і використовувати можна відразу, а якщо готувати будете пізніше, той просто завертаєте в пакет і забираєте в холодильник. З нього можна випікати булочки чи пиріжки як в духовці, так і смажити на сковорідці.

Що потрібно для здобного тіста?

  • Білої пшеничної муки вищого сорту – 4 стакана і 3 ст.л;
  • Бутильованої води – 330-350 мл;
  • Цукровий пісок – 2 ст.л;
  • Солі – 2/3 ч.л;
  • Сухих (швидких) дріжджів – 2/3 ст.л;
  • Соняшникова олія (світла, без запаху) – 80-100 мл.

Як робиться тісто

Воду потрібно злегка підігріти і налити в широку глибоку миску. Засипати всі сухі інгредієнти і три ложки борошна. Гарненько все перемішати, щоб розчинився цукор, сіль і дріжджі. Залишити постояти хвилин п’ятнадцять, на поверхні з’явиться пухирчаста дріжджова пінка. Це опара для тіста.

В цей час, поки “доходить” опара, треба просіяти борошно (робити це обов’язково).

Через 15 хвилин в неї наливається олію і поступово всипається решту муки. Розмішується вона спочатку ложкою, коли маса стане густішою, тоді вже тісто замішується руками, поки не перестане липнути до рук. Коли вся мука всипана, кулю з тіста викласти на злегка посипану борошном поверхню і гарненько пром’яти.

Як швидко зробити здобне тісто на сухих дріжджах для ніжної домашньої випічки

Тісто готове. Можна робити випічку або смажити смачні пироги і пампушки. Якщо безпосереднє приготування заплановано на завтра, тоді щільно обернути в харчову плівку або укласти в пакет. Зберігати в холодильнику. Коли дістанете, потрібно дати йому “відігрітися” хвилин 45-60, щоб воно стало кімнатної температури.

Готуйте і у вас все вийде!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар