Як приготувати тісто для заливного пирога

Тісто для заливного пирога - рецепт приготування Тісто

Для того, щоб швидко приготувати пиріг з ягодами або ж якимись овочами, потрібно зробити заливне тісто. Готується воно за лічені хвилини, тому що не потрібно нічого вимішувати руками або ж чекати (як у випадку з дріжджовим), поки тісто підніметься. Саме тому, цей рецепт можна віднести до найшвидшого і найпростішого.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Кефір – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Сода – 0,5 ч. л.

Як приготувати:

1. У велику миску (для замісу тіста), вбийте курячі яйця. Бажано їх попередньо вимити дуже ретельно кухонною губкою з содою.

2. До яєць додайте відразу ж дрібку солі. Якщо ви плануєте, пиріг робити з солодкою начинкою, тоді в тісто обов’язково додайте 1,5-2,5 ст. ложки цукру.

3. Влийте кефір, який попередньо нагрійте до теплого стану.

4. Перемішайте віночком всі інгредієнти до однорідної структури. Додайте соду.

5. Перемішайте все і додайте відразу ж просіяне пшеничне борошно вищого сорту.

6. На завершення ще раз дуже добре перемішайте всі інгредієнти. Дану процедуру найзручніше проробляти з допомогою міксера або ж звичайного кухонного віночка. Грудок в тісті бути не повинно.

Як приготувати тісто для заливного пирога

7. Для того, щоб приготувати заливний пиріг, вилийте половину готового тіста в форму для випікання, зверху викладіть начинку. Залийте тістом. Відправте пиріг в розігріту духовку на 25-35 хвилин. Температуру встановіть 190 градусів.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь