Як приготувати соковиті котлети в духовці: всі тонкощі приготування

Котлети

М’ясні страви в духовці виходять м’якими і соковитими, ароматними. Багато хто не любить котлети, запечені в духовці, але тим, хто вважає за краще правильне харчування, вони точно сподобаються.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • свинина або яловичина, 500 г;
  • цибуля, 1 шт;
  • картопля, 1 шт;
  • яйця, 2 шт;
  • батон, 4 скибочки;
  • сметана, 0.5 склянки;
  • часник, 4 зубчики;
  • молоко, 0.5 склянки;
  • сіль, перець, спеції.

Процес приготування котлет в духовці

М’ясо беріть будь-яке за своїм смаком. Перекручуємо в фарш.

Картопля натираємо на дрібній тертці.

Цибулю дрібно ріжемо, часник також подрібнюємо.

Змішуємо фарш з цибулею, картоплею, часником, дрібно нарізаною зеленню, яйцями і сіллю, спеціями.

Батон замочуємо в молоці і злегка віджимаємо, змішуємо з фаршем.

Накриваємо фарш плівкою і відправляємо в холодильник на 30 – 60 хвилин.

Форму застеляємо пергаментом, формуємо котлети і викладаємо їх на деко.

Порада: щоб котлети були соковитішими. Всередину можна покласти шматочок вершкового масла або кубик льоду.

Запікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин.

Якщо більше любите соковитість, тоді можна зробити сметанний соус: дрібно січемо часник і змішуємо зі сметаною, збитим яйцем, сіллю і перцем. Сметану можна замінити вершками.

Заливаємо котлети і тушкуємо в духовці.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар