Буває, після приготування основної вечері залишається гарнір у вигляді картопляного пюре. Доїдати холодну картоплю без основної страви не хочеться, і викидати продукт теж шкода. Спеціально для таких випадків є класний рецепт. Він чудово підійде для тих, хто любить картопляні закуски.
Інгредієнти для кульок з картоплі:
- Охолоджена картопля пюре – 400 г.;
- Панірувальні сухарі – 1 склянка;
- Куряче яйце – 1 шт.;
- Зелень – 20 г.;
- Сир твердий – 100 г.
Приготування кульок з картоплі:
Насамперед ми натираємо сир на дрібній або середній тертці, як вам подобається. Ви можете використовувати свій улюблений сорт.
У картоплю додаємо тертий сир, яйце та зелень. Найчастіше використовується кріп, тому що він найкраще поєднується з картоплею. Суміш потрібно добре перемішати.
Формуємо кульки з картоплі, оптимальний розмір з волоський горіх. Не забуваємо занурити кожну кульку в панірувальні сухарі.
Наливаємо в сотейник олію і доводимо до кипіння. У розпечену олію опускаємо картопляні кульки і чекаємо, доки вони не будуть рум’яними.
Викладаємо кульки на поверхню тарілки. Заздалегідь краще покласти на дно тарілки ганчірку або серветку, щоб зайва олія ввібралася.
Картопляні кульки готові. Можете посипати їх спеціями та подавати з часниковим соусом або кетчупом.