Як приготувати рум’яні кульки з картопляного пюре

Другі страви з картоплі

Буває, після приготування основної вечері залишається гарнір у вигляді картопляного пюре. Доїдати холодну картоплю без основної страви не хочеться, і викидати продукт теж шкода. Спеціально для таких випадків є класний рецепт. Він чудово підійде для тих, хто любить картопляні закуски.

Інгредієнти для кульок з картоплі:

  • Охолоджена картопля пюре – 400 г.;
  • Панірувальні сухарі – 1 склянка;
  • Куряче яйце – 1 шт.;
  • Зелень – 20 г.;
  • Сир твердий – 100 г.

Приготування кульок з картоплі:

Насамперед ми натираємо сир на дрібній або середній тертці, як вам подобається. Ви можете використовувати свій улюблений сорт.

У картоплю додаємо тертий сир, яйце та зелень. Найчастіше використовується кріп, тому що він найкраще поєднується з картоплею. Суміш потрібно добре перемішати.

Формуємо кульки з картоплі, оптимальний розмір з волоський горіх. Не забуваємо занурити кожну кульку в панірувальні сухарі.

Наливаємо в сотейник олію і доводимо до кипіння. У розпечену олію опускаємо картопляні кульки і чекаємо, доки вони не будуть рум’яними.

Як приготувати рум'яні кульки з картопляного пюре

Викладаємо кульки на поверхню тарілки. Заздалегідь краще покласти на дно тарілки ганчірку або серветку, щоб зайва олія ввібралася.

Картопляні кульки готові. Можете посипати їх спеціями та подавати з часниковим соусом або кетчупом.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар