Завдяки цьому рецепту, ви зможете приготувати універсальне листкове тісто, з якого можна приготувати дивовижні пироги, французькі круасани, основу для піци і іншу смачну випічку. Головне, що таке тісто виходить дуже смачним, легко і швидко готується.
Знадобляться наступні продукти:
- дві склянки борошна;
- одна упаковка вершкового масла;
- чверть ч. л. солі;
- 2/3 склянки дуже холодної води;
- одна ч. л. цукру.
Покроковий процес приготування листкового тіста
Борошно відразу висипте в глибокий посуд.
Масло натріть за допомогою терки і додайте в борошно. Дбайливо перемішайте продукти.
У холодну воду всипте цукор, сіль і гарненько розмішайте.
У борошняній масі зробіть поглиблення і по чуть-чуть вилийте в нього воду.
Приступайте до вимішуванню тіста. Робіть це швидкими рухами, щоб масло не почало танути.
Прикрийте тісто плівкою (можна пакетом) і помістіть на 60 хвилин у холодильник.
Робочу поверхню присипте борошном і викладіть на неї тісто. Розкачайте його плавними та обережними рухами, зверніть в конвертик і знову розкачайте.
Ось тісто і готово.
Можете приступати до приготування різної випічки.