Як приготувати листкове тісто всього за 10 хвилин

Листкове тісто, рецепт приготування Тісто

Завдяки цьому рецепту, ви зможете приготувати універсальне листкове тісто, з якого можна приготувати дивовижні пироги, французькі круасани, основу для піци і іншу смачну випічку. Головне, що таке тісто виходить дуже смачним, легко і швидко готується.

Знадобляться наступні продукти:

  • дві склянки борошна;
  • одна упаковка вершкового масла;
  • чверть ч. л. солі;
  • 2/3 склянки дуже холодної води;
  • одна ч. л. цукру.

Покроковий процес приготування листкового тіста

Борошно відразу висипте в глибокий посуд.

Масло натріть за допомогою терки і додайте в борошно. Дбайливо перемішайте продукти.

У холодну воду всипте цукор, сіль і гарненько розмішайте.

У борошняній масі зробіть поглиблення і по чуть-чуть вилийте в нього воду.

Приступайте до вимішуванню тіста. Робіть це швидкими рухами, щоб масло не почало танути.

Прикрийте тісто плівкою (можна пакетом) і помістіть на 60 хвилин у холодильник.

Робочу поверхню присипте борошном і викладіть на неї тісто. Розкачайте його плавними та обережними рухами, зверніть в конвертик і знову розкачайте.

Ось тісто і готово.

Можете приступати до приготування різної випічки.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар