Як правильно приготувати овочі, щоб вони не перетворилися на кашу

Салати

Багатьом знайома ситуація, коли приготуєш овочі тушковані, а вони як місиво. Я не можу сказати, що це несмачно, але вигляд у такого страви не дуже апетитний.

Тут важливо дотримуватися послідовності, тоді вийде не тільки смачно, але і красиво. Таку страву і гостям подати не соромно.

Необхідні продукти:

  • Баклажани – 3 шт.
  • Печериці – 200 г
  • Куряче філе – 200 г
  • Помідори – 2 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1/2 шт.
  • Спеції та сіль – за смаком
  • Соняшникова олія для смаження

Як приготувати овочі

Для початку наріжте моркву і цибулю на середні шматочки. За бажанням, морквину можна нарізати подрібніше або натерти на грубій терці.

Далі викладіть в розігріту з соняшниковою олією каструльку і обсмажте на середньому вогні до м’якості.

Як правильно приготувати овочі, щоб вони не перетворилися на кашу

Потім викладіть нарізану курячу грудку і гриби.

Обсмажте помішуючи на середньому вогні хвилини 2-3.

Як правильно приготувати овочі, щоб вони не перетворилися на кашу

Якщо хочете зробити страву пісною, курку, не кладіть.

Наріжте баклажани і перець і відправте в каструльку .

Як правильно приготувати овочі, щоб вони не перетворилися на кашу

Перемішайте і прогрійте хвилин 10 під кришкою. Баклажани мають злегка розм’якшитись.

В самому кінці додайте нарізані помідори, приправте улюбленими спеціями і посоліть за смаком.

Як правильно приготувати овочі, щоб вони не перетворилися на кашу

Кришкою не закривайте її, перемішайте і готуйте у власному соку близько 5 хвилин.

Ось така гарна, смачна і яскрава страва вийшла. Посипати можна свіжою зеленню і часником.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар