І чому я раніше не готувала котлети таким методом? Рецепт котлет з гречкою і начинкою

Котлети

Нещодавно натрапила в інтернеті на цікавий варіант приготування котлет. У рецепті використовувалася гречка. І я задумалася, адже мені жодного разу не доводилося куштувати такий варіант. Пізніше я з’ясувала, що така страва називається «гречаники».

Мені нічого не залишалося, крім як спробувати. Тим більше що всі інгредієнти максимально прості і доступні.

Для 18 котлет мені знадобилися:

  • Фарш – 1100 гр.
  • Цибуля – 1 велика цибулина
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Гречка (відварена) – 500 гр.
  • Начинка на ваш смак. У мене це сир і різаний кріп.

Як приготувати котлети з гречкою

1. Для початку нам знадобиться фарш. Підійде як класичний свино-яловичий, так і курячий. Перекладаємо його в глибокий посуд.

2. Цибулю натираємо на тертці, часник пропускаємо через прес. Відправляємо овочі до м’яса.

3. Туди ж додаємо вже відварену і остиглу гречку.

Я взагалі використовую вчорашню гречку. Ту, що залишилася від гарніру.

4. Солимо і перчимо до смаку і все ретельно перемішуємо.

5. Підготуємо начинку. Вона може бути будь-яка і залежить від вашого смаку. Можна використовувати обсмажені гриби, порізане варене яйце, нарізану зелень.

Я вирішила в цей раз використовувати в якості начинки скибочки звичайного сиру і нарізаний кріп.

6. Формуємо з фаршу корж, кладемо в центр обрану начинку і акуратно зліплюємо краї фаршу, щоб начинка була всередині. Надаємо котлетам бажану форму.

7. Деко змащуємо або застеляємо пергаментним папером. Викладаємо наші котлетки і відправляємо в розігріту до 180 ° С духовку на 30 хвилин.

І чому я раніше не готувала котлети таким методом? Рецепт котлет з гречкою і начинкою

Котлети виходять дуже ароматними і соковитими. Прекрасно поєднуються з овочами. Гречка в котлетах відчувається і прекрасно доповнює смак м’яса. Шкодую тільки про те, що раніше не знала про такий рецепт. Тепер буду готувати гречаники набагато частіше.

І чому я раніше не готувала котлети таким методом? Рецепт котлет з гречкою і начинкою

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар