Це один з моїх улюблених рецептів десерту: продуктів мінімум, часу готування – мінімум, зате задоволення від смаку і аромату кексу – максимум. Спробуйте і ви точно не пошкодуєте.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- масло вершкове розм’якшене, 200 г;
- цукор, 180 г;
- борошно, 250 г;
- яйця, 4 шт;
- цукати, сухофрукти, горіхи – все на ваш смак і бажанням.
Процес приготування кексу
Масло вершкове замінювати маргарином, навіть дуже добрим. Не раджу – кекс буде смачний, але з іншим смаком.
Розм’якшене вершкове масло збиваємо з дрібкою солі, потім всипаємо цукор і збиваємо до пишності.
Додаємо по 1 яйцю і добре кожен раз збиваємо.
Всипаємо частинами борошно і збиваємо.
Тепер ви можете додати в тісто журавлину, сухофрукти, горіхи та інші наповнювачі на власний смак.
Форму застилає пергаментом і викладаємо тісто, розрівнюємо.
Випікаємо при 180 градусах близько 40 – 50 хвилин.
Я остуджую кекс у формі, потім дістаю і ще посипаю цукровою пудрою.