Готую картоплю Фрі без краплі олії, жиру або яєчних білків. Дітям можна їсти хоч кожну день

Другі страви з картоплі

Картопля Фрі користується в усьому світі величезною популярності. Вона є в меню не тільки в ресторанах швидкого харчування, але і в закладах вищого класу.

Діти від картоплі фрі в повному захваті. Однак, це не схвалює більшість батьків, адже вона готується у великій кількості олії, а це, як мінімум, шкідливо.

Але я знайшла абсолютно приголомшливий спосіб приготування картоплі фрі – з хрусткою скоринкою і ніжною м’якоттю всередині.

А головне, мій спосіб дозволяє готувати картоплю без олії, а значить вона набагато безпечніша. І пригощати дітей такою картоплею можна хоч кожний день.

Як приготувати картоплю фрі

Картоплю слід очистити від шкірки і нарізати на тонку соломку.

Завдання кулінара полягає в тому, щоб картопляні брусочки були по можливості одного розміру, тоді вони будуть готується рівномірно.

Готую картоплю Фрі без краплі олії, жиру або яєчних білків. Дітям можна їсти хоч кожну день

Далі, нарізану картоплю потрібно позбавити від надлишків вологи. Для цього розкласти брусочки на паперові серветки або рушники, а зверху промокнути чистими.

Сухі картопляні брусочки розкласти на тарілку або піднос в один шар. По можливості, кожен брусочок не повинен стикатися з сусідніми. Як це робиться для заморозки пельменів.

Готую картоплю Фрі без краплі олії, жиру або яєчних білків. Дітям можна їсти хоч кожну день

І прибрати картоплю на годину – півтори в морозильну камеру.

Готую картоплю Фрі без краплі олії, жиру або яєчних білків. Дітям можна їсти хоч кожну день

Панірування

А вся хитрість моєї картоплі фрі полягає в паніровці, в складі якої:

  • борошно – 3 ложки столові;
  • сіль – за смаком, можна трохи більше;
  • спеції – чорний і трохи гострого перцю. Ви можете вибрати на свій смак.

З приводу борошна можу дати такі поради, краще використовувати не пшеничне а кукурудзяне борошно. На те є кілька причин:

  • не чадить;
  • скоринка вийде більш рум’яна;
  • картопля фрі має більш апетитний вигляд.

До речі, паніровку я готую відразу в поліетиленовому пакеті, в цьому випадку вона не розсипається на стіл або плиту. Кухня залишається чиста.

Включити духовку і попередньо розігріти її до 220 * С. Деко застелити пергаментним папером.

Заморожені брусочки картоплі скласти в пакет з паніруванням. Ретельно струсити, щоб все добре обвалялося в борошні, солі та спеціях.

Викласти картопляні брусочки на пергамент, строго стежачи за тим, щоб вони лежали в один шар, і знову не торкалися один з одним.

Прибрати в розігріту духовку, готувати 7 – 10 хвилин. Кінцевий час залежить від можливостей і потужності самої духовку. Під кожну потрібно підлаштовуватися.

Готую картоплю Фрі без краплі олії, жиру або яєчних білків. Дітям можна їсти хоч кожну день

Картопля Фрі без краплі олії готова. Нітрохи не гірша, ніж в МакДональдс або KFC, але смачніша і корисніша. А діти навіть не відрізнять за смаком.

Моя картопля Фрі не липне до пергаменту, як це відбувається з картоплею в яєчних білках, а вийде саме такою, якою і повинна бути.

Цьому рецептом вже не один рік. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар