Готую гуляш з підливою і картопляним пюре як в садку. Ділюся рецептом

Гуляш

М’ясний гуляш – цю страву разом з картопляним пюре, що в садку, що в школі їла б хоч кожен день. Коли його готували в їдальні, воно так смачно пахло. Ех, ці приємні спогади з дитинства. Пропоную Вам хороший рецепт улюбленої страви з дитинства. М’ясо виходить дуже м’яким, зі смачною підливою. Його можна приготувати з будь-якого м’яса, у мене свинина. Подавати можна з будь-яким гарніром, але мені найсмачніше з картоплею. Обов’язково приготуйте, це так смачно!

Необхідні продукти:

  • Свинина – 600 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатний соус – 1 ст. л.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Борошно або крохмаль – 1 ст. л.
  • Лавровий лист
  • Перець горошком
  • Сіль

Як приготувати гуляш з підливою

Беремо приблизно 600 г свинини або яловичини і нарізаємо м’ясо на невеликі порційні шматочки (у мене свинина).

На сковорідку наливаємо олію, гарненько прогріваємо. Відправляємо м’ясо обсмажуватися на середньому вогні буквально 10 хвилин. Не забуваємо час від часу перемішувати.

Готую гуляш з підливою і картопляним пюре як в садку. Ділюся рецептом

Підготуємо інші інгредієнти. Нарізаємо кубиками одну ріпчасту цибулю. Одну середню моркву натираємо на грубій терці.

Пересипаємо м’ясо разом з соняшниковою олією в невелику каструлю, в якій ми будемо його тушкувати. Додаємо цибулю і моркву. Перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо 5 хвилин на невеликому вогні.

Готую гуляш з підливою і картопляним пюре як в садку. Ділюся рецептом

Коли м’ясо трохи про тушкувалось з морквою і цибулею, вливаємо воду, щоб вона покривала м’ясо. Тушкуємо так 40 хвилин на маленькому вогні, час від часу перемішуємо.

Підготуємо соус. У 100 мл води додаємо одну столову ложку томатного соусу. Одну столову ложку сметани. Всипаємо столову ложку крохмалю або борошна. Все ретельно перемішуємо.

Через 40 хвилин. Додаємо до м’яса лавровий листочок. Кілька горошин чорного перцю. Солимо на свій смак. Вливаємо підготовлений соус. Перемішуємо, доводимо до кипіння й тушкуємо ще 10 – 15 хвилин. Водичка повинна трохи загуснути.

Готую гуляш з підливою і картопляним пюре як в садку. Ділюся рецептом

Ось такий смачний свинячий гуляш у нас з Вами вийшов. Подавати його можна з абсолютно будь-яким гарніром у мене сьогодні картопляне пюре. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар