Яблучний пиріг з сиром. Рецепт ароматної випічки для всієї родини

Пироги

Якщо раніше вам не доводилося куштувати яблучні сирні пироги, ви багато втратили. Це справді смачна і незвичайна випічка у світі класичних шарлоток. Приготування не складне, треба лише дотримуватися алгоритму готування.

Інгредієнти сирної шарлотки:

  • Борошно – 200 г;
  • Яблука – 4 шт.;
  • Яйця курячі – 5 шт.;
  • Сіль – дрібка;
  • Цукор – 100 г;
  • Розпушувач – 10 г;
  • Тепле молоко – 80 мл;
  • Розтоплене вершкове масло – 30 г;
  • Соняшникова олія – 70 мл;
  • Сир домашній – 200 г;
  • Кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.;
  • Сметана – 200 г;
  • Цукор – 3 ст. л.

Приготування сирного пирога:

В окрему тару розбиваємо 2 яйця, солимо і висипаємо 100 г цукру. Віночком змішуємо продукти, допоки не розчиниться цукор.

До яєчної суміші виливаємо молоко, розтоплене заздалегідь вершкове масло та соняшникову олію. Перемішуємо інгредієнти.

Також з’єднуємо борошно та розпушувач, просіюємо сипкі продукти в яєчно-молочну суміш. Збиваємо віночком тісто до однорідного стану, важливо, щоб не траплялося грудок.

Два яблука нарізаємо на невеликі кубики, забираючи серцевину, але залишаючи шкірку.

Додаємо яблука до тіста, повторно перемішуємо. Форму для випікання застеляємо пергаментом, виливаємо туди тісто.

Духовку розігріваємо до 180 градусів, випікаємо бісквіт півгодини.

У мисці змішуємо сир, сметану, 3 яйця, крохмаль та цукор до однорідного стану. Нарізаємо на тонкі слайси яблука, що залишилися, аналогічно видаляючи все зайве.

Коли бісквіт буде готовий, не треба чекати, поки він охолоне. Ми відразу виливаємо у форму з бісквітом сирну начинку та прикрашаємо слайсами з яблук верхню частину.

Прибираємо пиріг назад у духовку, готуємо при 180 градусах 15-20 хвилин.

Яблучний пиріг з сиром. Рецепт ароматної випічки для всієї родини

Так ми приготували ароматну та незвичайну випічку, яка називається сирною шарлоткою. За бажанням верхню частину можна прикрасити цукровою пудрою.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар