Гірчиця за 3 хвилини за рецептом мого діда

Консервація

Мій дідусь робив її сам на основі розсолу огірків, помідорів або консервованого болгарського перцю і гірчичного порошку. Виходить дуже гострою і смачною.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • гірчичний порошок – 3 ст.л;
  • розсіл огірковий (помідорний або болгарський перець) – половина склянки;
  • олія соняшникова – 1 ч.л.

Процес приготування

Вибираючи різні розсоли, ви отримаєте різні смакові букети свого соусу, тому раджу експериментувати і замішувати порошок гірчиці на різних – огірки, помідори, капуста, перець і вибрати потім найідеальніший для себе варіант.

Заливаємо гірчичний порошок розсолом і вливаємо олію. Цю масу ретельно перемішуємо виделкою або невеликим віночком. Збивати не потрібно, соус тож добре змішується.

Порада: дивіться по густоті соусу і якщо він занадто густий, тоді влийте ще розсолу і олії.

Багато хто ставить баночку з соусом в тепле місце, щоб він настоявся і потім переставляють в холодильник. Я відразу закриваю баночку кришкою і ставлю на пару годин в холодильник і можна вже подавати. Звичайно, якщо соус простоїть добу в холодильнику, він стане ще гострішим, але пробувати можна і через 1 – 2 години таку домашню гірчицю.

Гострота соусу також залежить про від якості гірчичного порошку, тому дивіться на дату виготовлення порошку при покупці.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар