Гарбуз у духовці: просто та смачно. М’який та ніжний гарбузовий кекс

Кекси

Гарбузовий кекс виходить м’яким та ніжним. Якщо ви додасте ванілін або лимонну, апельсинову цедру, то смак і аромат бісквіту стане яскравим і соковитим, а завдяки гарбузу, випічка виходить вологою, немає потреби в просоченні.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • гарбуз, 500 г;
  • борошно, 250 г;
  • цукор, 150 г;
  • яйця, 2 шт.;
  • сметана, 50 г;
  • сіль дрібку;
  • ванілін або цедра;
  • розпушувач, 1 пакетик;
  • олія соняшникова, 50 мл.

Процес приготування гарбузового кексу

Гарбуз чистимо від шкірки і натираємо на середній тертці.

Яйця з дрібкою солі та ваніліном збиваємо і в процесі додаємо цукор, збиваючи масу до густої та пишної піни.

Вливаємо олію і додаємо сметану (жирну), перемішуємо.

Вводимо гарбузову масу та перемішуємо до однорідності.

Борошно просіюємо і з’єднуємо з розпушувачем.

Борошно всипаємо частинами, акуратно вимішуючи щоразу тісто.

Форму застеляємо пергаментом або змащуємо шматочком вершкового масла.

Виливаємо готове тісто у форму. Його має бути трохи більше половини форми.

Гарбуз у духовці: просто та смачно. М'який та ніжний гарбузовий кекс

Порада: щоб кекс вийшов пишним та великим, беріть форму з діаметром близько 26 см.

Випікаємо при 180 градусах близько 40-50 хвилин, перевіряйте готовність шпажкою.

Деякий час остуджуємо у формі, потім виймаємо та студуємо остаточно.

Гарбуз у духовці: просто та смачно. М'який та ніжний гарбузовий кекс

Подавати таке м’яке і ніжне диво можна з цукровою пудрою, змастивши шоколадною пастою або сиропом лимонним, абрикосовим джемом або сметанним кремом.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар