Якщо ви хотіли спробувати самі соковиті котлетки в світі, – це вони! Присутність кабачка і картоплі надає їм соковитість, морквина солодкість, часник додає пікантну гостроту, а поєднання двох сортів м’яса дарує неповторний м’ясний смак.
Складові:
- біле куряче м’ясо – 600 г
- телятина – 300 г
- кабачок – 400 г
- цибулина – 2 шт.
- морква – 1 шт.
- картопля – 150 г
- білий хліб – 4-5 скибочок
- молоко – 50 мл
- 2-3 зубчики часнику
- куряче яйце – 1 шт.
- вершкове масло – 2-3 ч. л.
- сіль, перець
Процес приготування котлет
Частина курячого м’яса нарізати шматочками.
Зробити фарш з 2-х видів м’яса: залишилася курки і яловичини.
Пропустити через м’ясорубку цибулю, моркву, картоплю, кабачок, попередньо замочений в молоці хліб.
Видавити часник через прес.
З’єднати всі інгредієнти, додати яйце, посолити поперчити і вимісити фарш.
Сформувати котлети і обсмажити злегка на рослинній олії з двох сторін. До готовності доводити не потрібно.
Перекласти котлети в вогнетривкий посуд. На дно налити трохи води, а зверху покласти шматочки вершкового масла.
Закрити посуд кришкою і поставити в розігріту до 200 ˚ духовку на 20 хвилин.
Подавайте котлетки з рисом, картопляним пюре і будь-яким іншим гарніром.
Ну як?