Дріжджове тісто “Як пух” за 1 годину без яєць і молока

Дріжджове тісто "Як пух" - рецепт приготування Тісто

Я обожнюю возитися з пісним дріжджовим тістом, особливо коли воно просте, як це. Рецепт цього пісного тіста вже давно облетів весь інтернет. Скажу правду, довго мене бентежило в цьому тісті відсутність яєць і молока, думала, буде пусте. Але на моє здивування, вийшла неймовірно ароматна і повітряна як пух випічка. Та ще й як просто і економно! Рекомендую однозначно!

Інгредієнти:

  • 0,5 літра води;
  • картопля – 1 штука (близько 180-200 грам);
  • сухі дріжджі – 3 чайні ложки;
  • цукор – 1-2 столові ложки (я додавала 3 столові ложки);
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • близько 7 склянок борошна (у мене пішло 6,5);
  • соняшникова олія – стакан.

Покроковий процес приготування пісного дріжджового тіста

Картоплю почистити, дрібно порізати і відварити. Варіть картоплю до повної готовності, нічого, навіть якщо вона трохи розвариться.

Подрібнюємо її за допомогою блендера або просто можна потовкти товкачем. Воду не зливаємо! Консистенція вийде, як тісто для млинців, можливо, трохи порідше. Повністю не охолоджувати, нехай температура буде 40-45 ° С.

Тепер можна приступити і до приготування самого тіста. Вилийте картопляну суміш, додайте туди дріжджі, сіль, цукор і соняшникову олію (але не всю, залиште трохи, щоб додати пізніше).

Додаємо пару склянок борошна, перемішуємо і залишаємо тісто при кімнатній температурі на 30 хвилин. Накрийте кришкою.

Через зазначений час додаємо залишок соняшникової олії і муку. Але не всю відразу, а поступово, весь час вимішуючи тісто.

Поки тісто можна вимішувати лопаткою, мішайте в мисці, потім викладіть його на стіл, замісіть м’яке і ніжне тісто.

Мисочку змастіть рослинною олією, викладіть туди тісто, дайте йому підійти. Потрібно, щоб тісто збільшилася в два рази.

Потім приступайте до готування.

Це картопляне тісто ідеально підходить для пиріжків на сковороді, солодких булочок в духовці. Незважаючи на те, що в ньому немає молока і яєць, тісто виходить дуже смачне. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар