Дріжджове тісто для смажених пиріжків, біляшів, пончиків і піци

Дріжджове тісто - рецепт приготування Тісто

Таке тісто можна назвати універсальним і одним із самих практичних – воно завжди виходить ідеально. Ще один плюс тіста – воно не вбираємо олію, тому вироби не будуть викликати печії.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • тепле молоко або вода – 250 мл;
  • дріжджі свіжі – 15 г або сухі – 7 г;
  • цукор – 1 ст.л;
  • сіль – щіпка;
  • олія рослинна – 2 ст.л;
  • борошно – 400 г;
  • начинка будь-яка – 600 г.

Процес приготування дріжджового тіста

Розводимо в теплому молоці або воді цукор, сіль і дріжджі, 1 ложкою рослинної олії, 300 г борошна і вимішуємо тісто.

Накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце на 40 хвилин.

Тісто домішуємо рештою мукою і олією, накриваємо і ставимо в тепле місце на 30 хвилин.

Готуємо будь-яку начинку за своїм смаком.

Коли будете формувати пиріжки, начинка не повинна бути ні холодною, ні гарячою.

Обсмажуємо в розігрітій олії і складаємо на тарілку.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар