Дріжджове тісто без яєць і молока за 1 годину

Дріжджове тісто - рецепт приготування Тісто

Дріжджове тісто дуже просте в приготуванні. В інтернеті можна знайти безліч його рецептів. Мене перш за все насторожувало, що в нього не йдуть молоко і яйця. Але, спробувавши спекти всього раз на цьому тісті, я тепер використовую цей рецепт досить часто. Випічка завжди виходить пишною і дуже ароматною. Всім раджу!

Підготуємо продукти:

  • Одна картопля (приблизно 180-200 грам)
  • 500 грам води
  • Сім склянок борошна
  • Цукор – 20-40 грам (я взяла 60 грам)
  • Сухі дріжджі – 15 грам
  • Соняшникова олія – 200 грам

Покроковий процес приготування тіста

Картоплю чистимо, подрібнюємо і відварюємо до повного приготування. Якщо вона трохи розварився, не турбуйтеся, це не зіпсує рецепт.

З готової картоплі робимо пюре. Тільки воду, в цьому випадку, зливати не потрібно. Маса повинна вийти досить рідкою, схожою на млинцеве тісто. Збережіть картоплю теплою.

Тепер почнемо приготування тіста. У картопляну масу додаємо сіль, цукор, дріжджі, частину рослинної олії і дві склянки борошна. Після того, як все добре перемішаєте, накриваємо кришкою і даємо тісту постояти півгодини. Нікуди його перекладати не потрібно. Воно повинно знаходитися при кімнатній температурі.

Через 30 хвилин виливаємо решту рослинної олії. Потім поступово помішуючи, висипаємо решту борошна.

Посуд змащуємо рослинною олією і перекладаємо в неї готове тісто. Залишаємо його деякий час, щоб воно піднялося. Правильно, якщо воно збільшиться в два рази.

Після цього, можна зайнятися і приготуванням улюбленої випічки.

З такого тіста виходять дуже смачні смажені пиріжки і солодкі булочки в духовці. Відсутність в тісті молока і яєць, ніяк не відбивається на його якості.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар