Домашнє морозиво на жовтках: популярний рецепт з минулого

Домашнє морозиво на жовтках - рецепт приготування Морозиво в домашніх умовах

Завдяки цьому рецепту, ви зробите смачний вершковий пломбір, саме такий, яким і має бути якісне морозиво з натуральних продуктів.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко – 1 л;
  • яйця – 5 шт;
  • крохмаль – 1 ч.л;
  • масло вершкове – 100 г;
  • цукор – 400 г.

Процес приготування морозива

Нагріваємо молоко і змішуємо з вершковим маслом, вимішуємо до однорідності і доводимо до кипіння.

Збиваємо жовтки з цукром і крохмалем, вливаємо трохи молока, щоб маса стала такою консистенції, як сметана.

Цю масу вливаємо в молочну, вимішуємо до однорідності і доводимо до кипіння.

Каструлю ставимо в ємність з холодною водою і охолоджуємо, постійно перемішуючи, до теплого стану.

Міняємо холодну воду до тих пір, поки маса зовсім не охолоне. Не забуваємо її постійно перемішувати для однорідного охолодження.

Виливаємо масу в одну велику форму або в порційні формочки, відправляємо в морозильну камеру до застигання.

Тепер з десертом можете робити все, що завгодно: подавати з ягодами і фруктами, ягідними соусами, тертим або розтопленим шоколадом, збити з какао, з цедрою лимона, лайма чи апельсина, подавати з бісквітами або свіжими ягодами.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар